Το Χονγκ Κονγκ διέταξε τη θανάτωση 2 χιλιάδων χάμστερ λόγω μερικών κρουσμάτων κορωνοϊού

Επίσης, όσοι αγόρασαν πρόσφατα χάμστερ πρέπει να το παραδώσουν στις αρχές.

Article featured image
Article featured image


Μετά από ένα νέο cluster κρουσμάτων που ξεκίνησε σε ένα pet shop στο Χονγκ Κονγκ, δόθηκε εντολή να θανατωθούν 2 χιλιάδες χάμστερ επειδή μερικά εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ενώ όσοι είναι ιδιοκτήτες κατοικίδιων προειδοποιήθηκαν να μην τα φιλούν.

Η πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Δέλτα σε ανθρώπους στο Χονγκ Κονγκ, συνδέθηκε με έναν εργαζόμενο του pet shop και αυτό οδήγησε στον έλεγχο εκατοντάδων ζώων, εκ των οποίων βρέθηκαν 11 χάμστερ θετικά στον ιό. Αυτό οδήγησε στη λήψη αυστηρών μέτρων, ενώ ήδη το Χονγκ Κονγκ ακολουθεί τη στρατηγική μηδενικής ανοχής του κορωνοϊού.

Μπορεί να μην υπάρχουν αποδείξεις ότι τα κατοικίδια μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους ανθρώπους, όπως τονίζει η υπουργός Υγείας τους Χονγκ Κονγκ Σοφία Τσαν, ωστόσο, οι αρχές πήραν προληπτικά μέτρα προστασίας τα οποία απαγορεύουν την εισαγωγή και τις πωλήσεις κατοικίδιων τρωκτικών.

Ο υπουργός Γεωργίας, Λέουνγκ Σιου – φάι Λέουνγκ, είπε πως περίπου 2 χιλιάδες χάμστερ σε 34 pet shop και αποθήκες θα θανατωθούν «ανθρώπινα» και πρόσθεσε πως όποιος αγόρασε χάμστερ από τις 22 Δεκεμβρίου και μετά, πρέπει να το παραδώσει στις αρχές για θανάτωση και να μην το εγκαταλείψει στους δρόμους.

Έχει δημιουργηθεί τηλεφωνική γραμμή για ερωτήσεις σχετικά με τα χάμστερ

Η τηλεφωνική γραμμή που δημιουργήθηκε, είναι εκεί για να απαντά τις ερωτήσεις του κοινού σχετικά με τα χάμστερ.

Ο υπουργός Γεωργίας τόνισε επίσης πως: «Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πρέπει να πλένουν τα χέρια τους αφού τα αγγίξουν ή χειριστούν την τροφή τους και άλλα αντικείμενά τους και πρέπει να αποφεύγουν να φιλούν τα ζώα».

Μεταξύ εκατοντάδων δειγμάτων από τρωκτικά, συμπεριλαμβανομένων κουνελιών και τσιντσιλά, τα μόνα που βρέθηκα θετικά μέχρι στιγμής είναι τα χάμστερ.

«Για να είμαστε προσεκτικοί, λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα ενάντια στην όποια πιθανότητα μετάδοσης που δεν θα μπορούμε να εξαλείψουμε», δήλωσε η υπουργός Υγείας.



Με πληροφορίες από Reuters

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ