Αν θέλεις να αποδράσεις κάπου ήσυχα, αυτά είναι τα 25 ομορφότερα «μυστικά» μέρη της Ευρώπης

Μακριά από τις πολύβουες μεγαλουπόλεις, υπάρχουν κάποιοι λιγότερο γνωστοί προορισμοί, ανάμεσα στους οποίους και δύο ελληνικά χωριά.

Article featured image
Article featured image


Το Travel+Leisure προτείνει 25 «μυστικά» χωριά για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ευρώπη αλλά θέλουν να αποφύγουν την πεπατημένη, τις μεγάλες ουρές, την αναμονή σε αξιοθέατα και εστιατόρια και τους δημοφιλείς προορισμούς που πνίγονται από το φαινόμενο του υπερτουρισμού. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και δύο ελληνικά χωριά, η Καρδαμύλη και η Φολέγανδρος.

«Ενώ προφανώς οι μεγάλες πρωτεύουσες του Λονδίνου, του Παρισιού και της Ρώμης είναι μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε, είναι οι μικρές πόλεις των ακτών, των εξοχών και των βουνών της Ευρώπης που προσφέρουν την ομορφιά, τον πολιτισμό και την αίσθηση οικειότητας. Για κάθε πολύβουη πόλη υπάρχουν δεκάδες ευρωπαϊκά χωριά με καφέ τα οποία ανήκουν σε ντόπιες οικογένειες, ελκυστικά ξενοδοχεία και αυθεντικές εμπειρίες, αρκεί να ξέρετε να ψάξετε» γράφει το Travel+Leisure το οποίο συστήνει 25 λιγότερο γνωστούς στο ευρύ ταξιδιωτικό κοινό προορισμούς, ιδανικούς για μικρές αποδράσεις.

Φολφ.jpg
Φολέγανδρος



Οι ελληνικοί προορισμοί

«Αν έχετε ακούσει φήμες ότι τα βουνά και οι παραλίες της Μάνης αξίζουν τον κόπο να κάνετε το ταξίδι από την Αθήνα, δεν είστε οι μόνοι» γράφει το Travel+ Leisure αναφέροντας επίσης ότι ένας λόγος που η Καρδαμύλη είναι δημοφιλής προορισμός είναι και το εξαιρετικό φαγητό της περιοχής. Κατά τα άλλα ο επισκέπτης θα νιώσει ιδιαίτερα γαλήνιος σε ένα τοπίο από τα πιο όμορφα της Ελλάδας με πλαγιές γεμάτες κυπαρίσσια, θέα (και μπάνιο για τους χειμερινούς κολυμβητές) στον Μεσσηνιακό Κόλπο και μοναδική αρχιτεκτονική. Τα αρχοντικά και τα πλακόστρωτα σοκάκια κάνουν την Καρδαμύλη έναν ιδανικό προορισμό για ρομαντικές αποδράσεις.

καρδαμύλη.jpg
Καρδαμύλη



Όσον αφορά τη Φολέγανδρο, για τον συντάκτη του αφιερώματος του Travel & Leisure αυτό το «ήσυχο σημείο των Κυκλάδων δεν έχει τίποτα κοινό με τη γειτονική Σαντορίνη. Κανένα κτίριο δεν είναι πάνω από δύο ορόφους ψηλό, τα κύματα σκάνε πάνω σε παραλίες με βότσαλα, κατσίκες ανεβαίνουν και κατεβαίνουν τις πλαγιές και παλιοί ανεμόμυλοι γυρίζουν από το αεράκι που μυρίζει αλάτι. Η Φολέγανδρος είναι ένα υπέροχο μέρος για μία ήσυχη απόδραση για όσους έχουν βαρεθεί τα πιο "φασαριόζικα” ταξίδια στην Ελλάδα». Αυτό που πραγματικά όμως ξεχωρίζει σε αυτό το μικρό νησί είναι σίγουρα η μεγάλη γαστρονομική παράδοση.

Εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και των ανέμων που τη «μαστιγώνουν» σχεδόν όλη την χρονιά, η Φολέγανδρος ήταν για πολλά χρόνια απομονωμένη από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Το αποτέλεσμα ήταν να αναπτύξει και να διατηρήσει τη δική της γαστρονομική ταυτότητα με τα ξεχωριστά τυριά και τις καλασούνες, τις τοπικές πίτες με τις αλμυρές και γλυκές εκδοχές τους.


Oι υπόλοιποι προορισμοί στη λίστα του Travel + Leisure


Giornico, Ελβετία

giornico.jpg


Kotor, Μαυροβούνιο

image.jpg



Bolgheri, Ιταλία

italy.jpg


Staufen im Breisgau, Γερμανία

germany.jpg


Lavenham, Αγγλία

england.jpg



Aberdour, Σκωτία

aberdour.jpg


Norcia, Ιταλία

norcia.jpg


Roundstone, Ιρλανδία

imagemm.jpg



Chassignolles, Γαλλία

chachi.jpg


Getaria, Ισπανία

getaria.jpg


Marvão, Πορτογαλία

portogua.jpg


Terschelling, Ολλανδία

netherlandas.jpg



Tisvildeleje, Δανία

denmark.jpg


Arild, Σουηδία

sweden.jpg


Hellnar, Ισλανδία

iceland.jpg


Slavonice, Τσεχία

τσεχία.jpg


St. Mawes, Αγγλία

stmawy.jpg


Saint-Geniès, Γαλλία

france.jpg


Ullastret, Ισπανία

jenv.jpg


Hall in Tirol, Αυστρία

hallintirol.jpg


Koguva, Εσθονία

kogunva.jpg


Plios, Ρωσία

russia.jpg


Viscri, Ρουμανία

romania.jpg


Πηγή: travel.gr με πληροφορίες από Travel+Leisure

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ