Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης προέβη σε νέες αποκαλύψεις που αφορούν την Κύπρο

Μετά τις αποκαλύψεις του ότι στο κύκλωμα μαστροπείας εμπλέκονται και άτομα από την Κύπρο, ο ακτιβιστής έκανε σήμερα νέες αποκαλύψεις που αφορούν ακόμα και εμπλοκή γνωστών Κυπρίων σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Article featured image
Article featured image


Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος τις τελευταίες μέρες διεξάγει μια προσωπική έρευνα και «επιστρατεύει» κόσμο μέσω των social media, δέχτηκε, όπως λέει, απειλές για τα στοιχεία που έχει στα χέρια του. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, πίσω από την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ένα τεράστιο κύκλωμα, που εμπλέκεται σε εμπορία ανθρώπων, τζόγο, ναρκωτικά, όπλα ακόμη και πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους, που περιλαμβάνει άτομα από Κύπρο και Ελλάδα.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ανέφερε πως δέχεται απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στο προσωπικό του τηλέφωνο, τονίζοντας ότι «είναι μεγάλο το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί από όλες τις πόλεις που έχουν αναφερθεί (σ.σ. σε Ελλάδα και Κύπρο)». Προειδοποίησε δε, ότι αν «αύριο – μεθαύριο εγώ βρεθώ δολοφονημένος, τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν».




Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Κύπρο

Μιλώντας πριν από λίγο στην εκπομπή του Σίγμα, Μεσημέρι και Κάτι, ο ακτιβιστής προέβη σε νέες αποκαλύψεις, τονίζοντας πως κατέστη σήμερα δυνατή η επικοινωνία του με την Αστυνομία Κύπρου και αναμένεται να στείλει εντός της ημέρας γραπτώς τα στοιχεία που έχει για το κύκλωμα μαστροπίας. «Θα αποστείλω με email όλα τα στοιχεία που έχω συλλέξει», είπε.

Επεσήμανε, επίσης, ότι έχει ονόματα στην έρευνά του για άτομα που εμπλέκονται στο πραξικόπημα, αλλά και για εμπλοκή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. «Υπάρχει άνθρωπος που εμπλέκεται σε σκάνδαλο του Al Jazeera ο οποίος συγκαλύφθηκε», τόνισε.

Συμπλήρωσε δε, ότι υπάρχουν γραφεία πορνογραφικής εταιρείας στην Κύπρο, η οποία συνδέεται με το Ντουμπάι και ότι γνωστά άτομα ήρθαν σε επαφή με ανήλικα. «Είμαστε πολύ κοντά να πιάσουμε επ' αυτοφώρω τους εγκληματίες», πρόσθεσε.

Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχει οικογένεια στην Κύπρο η οποία είναι η ίδια με γνωστή οικογένεια στην Ελλάδα και έχουν δικούς τους ανθρώπους στο πολιτικό σύστημα. Διευκρίνισε ότι υπάρχουν κοπέλες οι οποίες έχουν στοιχεία και σιγά σιγά τα δίνουν. Ο κ. Γκιώνης ανέφερε περαιτέρω ότι υπάρχουν και εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες στο κύκλωμα. «Είναι ένας τεράστιος ιός που εξαπλώνεται και πάει παντού», είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι άτομα γνωστά στην κυπριακή κοινωνία εμπλέκονται στην παιδική πορνογραφία. «Ο κόσμος της Κύπρου με στηρίζει και φοβάται για όλα αυτά. Οι Κύπριοι πολίτες δεν θέλουν τη διαφθορά στη χώρα τους», είπε.
Διευκρίνισε τέλος, ότι έχει οπτικό υλικό για τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών. «Μέσα στη μέρα θα στείλω τα στοιχεία στις κυπριακές Αρχές», ανέφερε, επισημαίνοντας εκ νέου ότι είναι διαθέσιμος να ταξιδέψει στην Κύπρο για να καταθέσει.

«Τα ονόματα από την Κύπρο είναι συγκεκριμένα, σταθερά και επαναλαμβανόμενα», είπε, ενώ εξήγησε ότι έχει καταγεγραμμένα τρία ονόματα που αφορούν διάφορους χώρους της Κύπρου.



Η απάντηση της Αστυνομίας Κύπρου

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, αναμένεται να παραληφθεί εντός της ημέρας η επιστολή, σημειώνοντας πως οι Αρχές μίλησαν μαζί του το πρωί.

Όταν λάβουμε την επιστολή θα δούμε το περιεχόμενο, θα το αξιολογήσουμε και θα προχωρήσουμε αναλόγως, είπε. Εξήγησε πως η Αστυνομία προσπάθησε με πολλούς τρόπους να έρθει χθες σε επικοινωνία με τον κ. Γκιώνη, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό γιατί είχε πρόβλημα με το φωνοκιβώτιό του. 

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας, πρόσθεσε, «ξεκίνησαν από τα δημοσιεύματα αλλά και την επιστολή του κ. Χριστοφίδη». Την ίδια ώρα, είπε, ζητήθηκε μέσω της Europol ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές. 

Όσον αφορά τις σοκαριστικές νέες αποκαλύψεις που έκανε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο κ. Γκιώνης, ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως πρόκειται για πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς και πρέπει να γίνουν λεπτοί και σωστοί χειρισμοί. «Θα γίνει μια πολύ σωστή δουλειά κάτω από νόμιμες διαδικασίες. Θα διερευνηθούν τα στοιχεία με κάθε σοβαρότητα και εμπιστευτικότητα», τόνισε. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ