75χρονος εξερευνητής προσπάθησε να διαπλεύσει τον Ατλαντικό Ωκεανό με κανό

Η τραγική ιστορία του κ. Ζαν – Ζακ Σαβέν που εντοπίστηκε τελικά νεκρός.

Article featured image
Article featured image


Το σώμα του 75χρονου Γάλλου που προσπάθησε να διαπλεύσει τον Ατλαντικό Ωκεανό μόνος του με ένα κανό, βρέθηκε νεκρό στη θάλασσα.

Ο Ζαν-Ζακ Σαβέν «βρέθηκε νεκρός μέσα στην καμπίνα» λίγο έξω από την ακτή Αζόρες, ένα αρχιπέλαγος που ανήκει στην Πορτογαλία, σύμφωνα με την δήλωση που ανέβηκε στη σελίδα στο Facebook του κ. Σαβέν από την ομάδα του. «Μόλις ενημερωθήκαμε πως ο φίλος μας Ζαν-Ζακ είναι νεκρός, είμαστε πολύ θλιμμένοι», έγραφε η ανακοίνωση.

Οι νατυιλιακές αρχές της Πορτογαλίας είχαν εντοπίσει το κανό του και ένας δύτης εντόπισε το σώμα του. «Δυστυχώς αυτή τη φορά ο ωκεανός ήταν πιο δυνατός από τον φίλο μας, που αγαπούσε την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα», προσθέτει η ανάρτηση στο Facebook.

Ο κ. Σαβέν ξεκίνησε το ταξίδι του από την Πορτογαλία, την 1η Ιανουαρίου και γιόρτασε τα γενέθλιά του στις 14 Ιανουαρίου στη θάλασσα, πάνω στο κανό Audacieux, μήκους οκτώ μέτρων και πλάτους 1,70. Ο στόχος του: να γίνει «ο πρεσβύτερος του Ατλαντικού» για «να ξεγελάσει τα γεράματα». Όταν όμως άρχισε να στέλνει σήματα βοήθειας την Πέμπτη και την Παρασκευή οι αρχές κινητοποιήθηκαν για να τον βρουν, μέχρι που εντοπίστηκες νεκρός.

vareli-atlantikos_city.png
Ο κ. Σαβέν με ένα σκάφος που μοιάζει με βαρέλι. Φωτογραφία: Facebook



Ο κ. Σαβέν είχε καταφέρει να διασχίσει το 2019 τον Ατλαντικό ωκεανό, μόνος του, μέσα σε μια καψούλα που έμοιαζε με βαρέλι. Ταξίδεψε από τις Κανάριες Nήσους μέχρι την Καραϊβική. Περιέγραψε το ταξίδι 4,500 χιλιομέτρων που του πήρε 120 ημέρες για να το ολοκληρώσει ως :«Ένα συναρπαστικό αλλά και ριψοκίνδυνο ταξίδι».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ