Ένα 10χρονο κορίτσι επιβίωσε στους -11°C αγκαλιάζοντας έναν αδέσποτο σκυλάκο

To κοριτσάκι επέζησε 18 ώρες μέσα σε μια ισχυρή χιονοθύελλα και η ιστορία της μάς υπενθύμισε γιατί ο σκύλος θα είναι πάντα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Article featured image
Article featured image


Μια συγκινητική ιστορία κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου, η οποία αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως η αγάπη και η συμπόνια δεν αποτελούν μόνο προνόμιο των ανθρώπων.

Αυτό φαίνεται, λοιπόν, από την ιστορία ενός δεκάχρονου κοριτσιού στη Ρωσία, το οποίο επέζησε από θαύμα μια ​κρύα νύχτα σε μια χιονοθύελλα, κολλώντας και αγκαλιάζοντας ένα αδέσποτο σκυλί για ζεστασιά.

Πρόκειται για τη Βίκα, την οποία βρήκαν με κρυοπαγήματα να αγκαλιάζει το εγκαταλελειμμένο ζώο, μετά από αγωνιώδεις έρευνες από αστυνομικούς, διασώστες και εθελοντές.

Το δεκάχρονο κορίτσι είχε χαθεί μισό μίλι από το σπίτι της, καθώς επέστρεφε από το σχολείο στο Uglegorsk στο μεγαλύτερο νησί της Ρωσίας, τη Σαχαλίνη, σε θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -11 βαθμούς Κελσίου, είπε η αστυνομία.

Η χιονοθύελλα οδήγησε σε χιονοπτώσεις που έφτασαν σε ύψος άνω του μισού μέτρου με ορισμένα σημεία να συσσωρεύουν τόσο χιόνι που να αγγίζει τον πρώτο όροφο σπιτιών.



Τη βρήκαν ζωντανή μετά από 18 ώρες

Το κορίτσι βρέθηκε τελικά 18 ώρες αφότου είχε εξαφανιστεί επιστρέφοντας με τα πόδια από το σχολείο. Είπε πώς «αγκάλιαζε ένα χνουδωτό σκυλί για ζεστασιά».

Η Βίκα και το αδέσποτο σκυλί ήταν ξαπλωμένοι σε ένα στρώμα, που είχαν βάλει κάτοικοι για τα άστεγα σκυλιά, κάτω από ένα χαμηλό μπαλκόνι, βρίσκοντας καταφύγιο από τη μανιασμένη καταιγίδα.

«Μεταφέρθηκε κατευθείαν στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι είχε ελαφρά κρυοπαγήματα» είπε μια τοπική πηγή. Η Olesya Voznyuk, αξιωματούχος της Ερευνητικής Επιτροπής, είπε: «Το κορίτσι αγαπά πολύ τα ζώα, έπαιζε με τοπικά σκυλιά όλη την ώρα. Πήγε να ταΐσει αυτά τα σκυλιά μετά το σχολείο και μετά πιάστηκε στη χιονοθύελλα και τους δυνατούς ανέμους».


Πηγή: tovima.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ