Πώς ο Πάντρεγκ κατασκεύασε το πρώτο vegan βιολί στον κόσμο

Ιστορικά, έχουν χρησιμοποιηθεί τρίχες αλόγου, οπλές, κέρατα και οστά για την κατασκευή μουσικών οργάνων.

Article featured image
Article featured image

Κεντρικγή φωτογραφία από BBC

Ένας κατασκευαστής βιολιών χρησιμοποίησε αχλάδι, μούρα και νερό για να δημιουργήσει το πρώτο vegan βιολί στον κόσμο.

Ο Πάντρεγκ Ο'Ντουλοινχ, κατασκεύασε το βιολί, εντελώς απαλλαγμένο από ζωικά προϊόντα, στο εργαστήριό του στο Μαλβερν Χιλς της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια του lockdown για τον κορωνοϊό.
Πρόκειται για ένα βιολί αξίας 8.000 λιρών, που για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν φυσικά ανταλλακτικά που αντικατέστησαν τις ζωικές κόλλες.

Ιστορικά, έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν τρίχες αλόγου, οπλές, κέρατα και οστά για την κατασκευή μουσικών οργάνων, δήλωσε η Vegan Society.

Το βιολί του Πάντρεγκ Ο'Ντουλοινχ, είναι το πρώτο στον κόσμο που έχει καταχωρηθεί με το εμπορικό σήμα της «The Vegan Society», όπως δήλωσε ο οργανισμός.

_122854651_f7958ebc-0bc7-4795-9d58-7519639ad334_city.jpg
Το Vegan βιολί. Φωτογραφία: BBC



«Αυτή η είδηση “θα ακουστεί σαν μουσική” στα αυτιά όσων βιολονιστών λαχταρούσαν ένα όργανο υψηλής ποιότητας απαλλαγμένο από ζωικά προϊόντα», δήλωσε η Έρικα Ντουγκαε της φιλανθρωπικής οργάνωσης.
Το ένθετο γύρω από την άκρη του βιολιού είχε κατασκευαστεί από αχλάδι, το οποίο έχει πρώτα υποστεί διεργασία στον ατμό ενώ τα άγρια ​​μούρα χρησιμοποιήθηκαν για τη βαφή των ξύλινων παραρτημάτων και το ντόπιο νερό πηγής για την δημιουργία της κόλλας.

Ο Πάντρεγκ Ο'Ντουλοινχ, που κατασκευάζει βιολιά εδώ και 40 χρόνια, είπε ότι ένας πελάτης του είχε ζητήσει να φτιάξει ένα vegan όργανο «πριν από μερικά χρόνια».

«Ήταν μια ενδιαφέρουσα ερώτηση», πρόσθεσε. «Σκέφτηκα πόσοι vegan μουσικοί μπορεί να υπάρχουν, των οποίων η ηθική δεν τους επιτρέπει να παίξουν βιολί. Πρέπει να είναι απαίσιο» και πρόσθεσε: «Ο κόσμος αλλάζει πολύ. Ιδιαίτερα η νέα γενιά. Προχωρούν σε μεγάλες αλλαγές σε ολόκληρο τον κόσμο και είμαι πολύ περήφανος γι′ αυτό».

Ενώ ήδη διατίθενται vegan χορδές και άλλα μέρη του βιολιού, μόνο το βιολί έχει καταχωρηθεί με το εμπορικό σήμα, εξήγησε η Vegan Society.


Με πληροφορίες από Huffpost.gr, BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ