Νοσοκομείο αφαίρεσε ανεμβολίαστο ασθενή από τη λίστα μεταμοσχεύσεων καρδιάς

Ο Ντίτζεϊ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από τις 26 ​​Νοεμβρίου 2021.

Article featured image
Article featured image


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βοστώνη των ΗΠΑ η απόφαση ενός νοσοκομείου να αφαιρέσει από τη λίστα μεταμοσχεύσεων καρδιάς έναν 31χρονο επειδή αρνείται να κάνει το εμβόλιο για την COVID-19.

Η οικογένεια του Ντίτζεϊ Φέργκιουσον υποστηρίζει ότι ήταν πρώτος στη λίστα που θα λάμβανε το μόσχευμα στο «Brigham and Women's Hospital», αλλά αφαιρέθηκε λόγω του καθεστώτος εμβολιασμού του, ανέφερε το CBS Boston.

boston-heart-patient-covid-vaccine-09_city.jpeg
Φωτογραφία: Facebook / Heather DawsonΟ πατέρας του, Ντέιβιντ Φέργκιουσον, είπε ότι ο γιος του - ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από τις 26 ​​Νοεμβρίου 2021 και έχει απεγνωσμένη ανάγκη από τη μεταμόσχευση - δεν πιστεύει στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό. «Είναι ενάντια στις βασικές αρχές του, δεν πιστεύει σε αυτό. Είναι μια πολιτική που επιβάλλουν και έτσι επειδή δεν θα εμβολιαστεί, τον έβγαλαν από τη λίστα για τη μεταμόσχευση καρδιάς», δήλωσε.

Ο Φέργκιουσον έχει δύο παιδιά και περιμένει ένα τρίτο με τη σύντροφό του Χέδερ, σύμφωνα με τη σελίδα του GoFundMe που δημιουργήθηκε για να τον βοηθήσει.

boston-heart-patient-covid-vaccine-07-copy_city.jpg
Φωτογραφία: FacebookΤο «Brigham and Women's Hospital», το οποίο είναι διδακτικό ίδρυμα του Χάρβαρντ, ανέφερε ότι η έρευνα έδειξε πως οι λήπτες μοσχευμάτων διέτρεχαν πολύ υψηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από Covid-19 σε σύγκριση με ασθενείς που δεν είχαν μεταμοσχευθεί.

Σύμφωνα με το BBC, εκπρόσωπος δήλωσε ότι το νοσοκομείο απαιτεί «το εμβόλιο Covid-19 και οι συμπεριφορές στον τρόπο ζωής των υποψηφίων για μεταμόσχευση να δημιουργούν το καλύτερο περιβάλλον για μια επιτυχημένη επέμβαση ώστε να βελτιστοποιήσουν την επιβίωση του ασθενούς μετά τη μεταμόσχευση, δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι δραστικά κατεσταλμένο».

Η προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση του νοσοκομείου μπορεί να υποδηλώνει ότι και άλλοι παράγοντες συνετέλεσαν στην απόρριψη του αιτήματος του ασθενούς, πέραν του μη εμβολιασμού του, ωστόσο αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες, επικαλούμενος το απόρρητο του ασθενού.

boston-heart-patient-covid-vaccine-11_city.jpeg
Φωτογραφία: Facebook / Heather DawsonΗ πολιτική του νοσοκομείου που απαιτεί από τους λήπτες να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19 εφαρμόζεται και σε άλλα προγράμματα μεταμόσχευσης στις ΗΠΑ, είπε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στην «The Post». Το νοσοκομείο αρνήθηκε ότι ένας υποψήφιος θα μπορούσε να είναι «πρώτος στη λίστα» για μεταμόσχευση επειδή υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα προτεραιότητας για την κατανομή των οργάνων.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν επίσης στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι λήπτες μοσχευμάτων οργάνων, να εμβολιάζονται επειδή είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον κορωνοϊό.

boston-heart-patient-covid-vaccine-05_city.jpg
Φωτογραφία: WBZ-TVΤο νοσοκομείο πρόσθεσε ότι περισσότερα από τα 100.000 άτομα στις λίστες αναμονής για μεταμοσχεύσεις δεν θα λάβουν όργανο εντός πέντε ετών λόγω της έλλειψης διαθέσιμων οργάνων.

Η οικογένεια του Φέργκιουσον σκέφτεται να τον μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο που έχει διαφορετική πολιτική σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις και τον εμβολιασμό, αλλά φοβάται ότι είναι ήδη πολύ αδύναμος για να μεταφερθεί.


Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα, cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ