67χρονος άνδρας ανακάλυψε (τυχαία) πως είχε γυναικεία γεννητικά όργανα

Πρόκειται για μια σπάνια πάθηση με την οποία έχουν καταγραφεί μόνο 200 περιπτώσεις στην ιστορία.

Article featured image
Article featured image


Ένας 67χρονος άνδρας από το Κόσοβο, πατέρας τριών παιδιών, ταλαιπωρείτο την τελευταία δεκαετία από ένα πρήξιμο στη βουβωνική χώρα και η δυσφορία γινόταν εντονότερη όταν σηκωνόταν όρθιος ή όταν έβηχε. Σε επίσκεψή του σε γιατρό, διαγνώστηκε με βουβωνοκήλη η οποία μπορούσε να αφαιρεθεί με επέμβαση.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης και συγκεκριμένα την ώρα που «άνοιξαν» οι χειρούργοι τον ασθενή και άρχισαν να μελετούν τον όγκο, διαπίστωσαν πως τελικά είχε έναν οσχειακό σάκο, ο οποίος περιείχε μια σάλπιγγα και τον «χαμένο» του όρχι που ήταν συνδεδεμένος με μια ωοθήκη, αναφαίρει δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού «Urology Case Reports».

Τελικά ο 67χρονος, διαγνώστηκε με μια πολύ σπάνια πάθηση που είναι γνωστή ως Persistent Mullerian duct syndrome(PDMS). Είναι μια σπάνια μορφή ανδρικού ψευδοερμαφροδιτισμού που ανιχνεύεται συμπτωματικά, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης σε κρυψορχία ή βουβωνοκήλη.



Μόνο 200 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στην ιστορία με την συγκεκριμένη πάθηση, όπου άνδρες έχουν και γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα δίπλα από το πέος και το όσχεό τους. Η πάθηση δημιουργείται όταν η μήτρα δεν διασπάται στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης των αρσενικών εμβρύων και έτσι καταλήγουν να γεννιούνται με δύο σετ αναπαραγωγικών οργάνων.


Με πληροφορίες από Nypost, news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ