Αν το iPhone σου δεν σε αναγνωρίζει λόγω της μάσκας, σου έχουμε ευχάριστα νέα

Η καινούργια του αναβάθμιση έκανε πραγματικότητα ένα πολυπόθητο χαρακτηριστικό.

Article featured image
Article featured image


Από την αρχή της πανδημίας, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του iPhone είναι η αδυναμία της συσκευής να ξεκλειδώσει με Face ID, όταν φοράς μάσκα. Το πρώτο βήμα που έκανε η Apple για να βοηθήσει τους χρήστες της να ξεκλειδώνουν πιο άνετα το κινητό τους όταν φοράνε μάσκα, γίνεται με τη χρήση ενός Apple Watch, το οποίο πρέπει να πιστοποιηθεί και να συνδεθεί, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει μερική αντιστοίχιση των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Ωστόσο, όσοι εγκατέστησαν την beta έκδοση της τελευταίας αναβάθμισης του iOS 15.4, καθοδηγήθηκαν από το iPhone τους βήμα – βήμα σε μια διαδικασία που τους εξηγεί πώς να ενεργοποιήσουν – επιτέλους – τη δυνατότητα χρήσης του μερικού FaceID (χωρίς Apple Watch), που μπορεί να φανεί χρήσιμο όταν φοράς μάσκα. Κάτι το οποίο βέβαια ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια της συσκευής, καθώς η Apple τονίζει πως το Face ID είναι πιο εύστοχο όταν δεν φοράτε μάσκα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του 9to5Mac, το Face ID ξεκλείδωμα με μάσκα δεν θα υποστηρίζεται από όλα τα iPhone μοντέλα. Φαίνεται πως η Apple για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής απαιτεί να έχετε iPhone 12, iPhone 13 ή νεότερο για το εν λόγω χαρακτηριστικό.

Κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως όσοι είστε κάτοχοι iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone XR, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, αποκλείεστε από το χαρακτηριστικό και θα πρέπει να βασιστείτε στο ξεκλείδωμα μέσω Apple Watch ή του κατεβάσματος της μάσκας.


Δείτε τα screenshots που αναρτήθηκαν στο Twitter:



Με πληροφορίες από unboxholics, theverge

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ