Το Μessenger θα σε ειδοποιεί όταν κάποιος κάνει screenshot τη συνομιλία (σας)

Ποιες συνομιλίες αφορά η νέα λειτουργία που ανακοίνωσε ο Μαρκ.

Article featured image
Article featured image


Η «μυστική συνομιλία» στο Messenger εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2016, ενώ το καλοκαίρι του 2021 η λειτουργία πρόσθεσε υποστήριξη για κρυπτογραφημένες ομαδικές συνομιλίες και κλήσεις. Τι είναι ακριβώς μια μυστική συνομιλία στο Messenger; Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα συγκεκριμένου χρόνου. Μόλις τελειώσει ο χρόνος όλα τα μηνύματα καταστρέφονται, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν σε λάθος χέρια. Μόνο τα άτομα που βρίσκονται στη συνομιλία μπορούν να τα δουν.

Για να ενεργοποιήσει κανείς το «μυστικό chat» μπαίνει στη συνομιλία και σύρει το δάχτυλό του προς τα πάνω ή πατά στην επιλογή «secret conversations» στις ρυθμίσεις της συνομιλίας. Αυτές οι πράξεις οδηγούν σε ένα μαύρο chat που ονομάζεται «vanish mode», από το οποίο διαγράφονται όλα τα μηνύματα μόλις κλείσει το παράθυρο και έτσι, όπως ήδη αναφέρθηκε, δεν μπορεί να διαβάσει κανένας άλλος αυτή τη συνομιλία εκτός από τους συμμετέχοντες σε αυτήν.


Οι νέες δυνατότητες στη μυστική συνομιλία

Όταν πρωτοξεκίνησε το μυστικό αυτό chat ήταν πολύ απλό, αφού προσέφερε ουσιαστικά μόνο υποστήριξη ανταλλαγής μηνυμάτων. Τώρα, όπως ο ίδιος ο Μαρκ φρόντισε να μάς ενημερώσει, η μυστική συνομιλία αναβαθμίζεται και γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα, αλλά και ασφαλής - αφού αυτός ήταν και ο αρχικός σκοπός δημιουργίας της, η ασφάλεια δηλαδή των χρηστών.

Με την καινούργια αναβάθμιση, λοιπόν, προστίθενται μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για τις εν λόγω (μυστικές) συνομιλίες που κάνουν τη λειτουργία πιο ελκυστική και ουσιαστικά την φέρνουν στο ίδιο επίπεδο με τα κανονικά μηνύματα. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ενδείξεις πληκτρολόγησης σε συνομιλίες, αντιδράσεις emoji σε μηνύματα, αλλά και υποστήριξη GIF και stickers/αυτοκόλλητα. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα προώθησης και απευθείας απάντησης σε μηνύματα.

Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι ότι πλέον θα έρχεται ειδοποίηση σε περίπτωση που κάποιος από τους συμμετέχοντες στη μυστική συνομιλία τραβήξει στιγμιότυπο οθόνης, δηλ. κάνει screenshot τη συζήτηση. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αποτρέψουμε το screenshot, αλλά οι συνομιλούντες θα είναι πλέον σε θέση να γνωρίζουν αν κάποιος «φωτογραφίσει» τη μυστική συνομιλία.

Δείτε το παράδειγμα που ανάρτησε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Facebook:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ