Η 10χρονη Adhara έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ

Όταν ήταν μικρότερη δεχόταν bullying αλλά αυτό δεν επηρέασε τον στόχο της, που είναι να πάει στο διάστημα και να αποικίσει τον Άρη

Article featured image
Article featured image


Η μικρή Adhara Pérez άρχισε να δείχνει διαφορετική συμπεριφορά από τα άλλα παιδιά σε ηλικία μόλις 2 ετών. Όταν έφτασε τα 3, οι γιατροί της έκαναν διάγνωση με Asperger’s, κάτι που δικαιολογούσε την εμμονή της με τις ρουτίνες και το έντονο πάθος με συγκεκριμένα θέματα. Η μικρή που εμπίπτει στο φάσμα του αυτισμού ήταν θύμα ατελείωτου bullying από τους συμμαθητές της, οι οποίοι την αποκαλούσαν «φρικιό» και «παράξενη». Η Adhara πολλές φορές κοιμόταν στην τάξη και οι δάσκαλοί της την απομόνωναν και την τιμωρούσαν. Όταν δεν κοιμόταν, ζωγράφιζε μαύρες τρύπες αντί να ασχολείται με όσα δίδασκαν οι δάσκαλοι και δήλωνε πως δεν ήθελε να βρίσκεται στο σχολείο, ενώ αυτή της η θλίψη την βύθιζε σιγά σιγά στην κατάθλιψη.

Η μητέρα της, Nalley, δήλωσε στο Infobae πως η κόρη της φαινόταν πως γνώριζε όσα μάθαιναν οι συμμαθητές της στο σχολείο, αλλά και πολλά περισσότερα. «Για αυτό και στην τάξη, ένιωθε να βαριέται». Ο πατέρας της από την άλλη, όποτε την έβλεπε να κλαίει της έλεγε «Αν δεν σου αρέσει αυτό που είσαι, φαντάσου πού θα ήθελες να είσαι». Η μικρή Adhara πάντα έδινε την ίδια απάντηση: «Θέλω να γίνω αστροναύτης».

Όταν η μητέρα της παρευρέθηκε σε μια γιορτή του σχολείου και είδε τους συμμαθητές της κόρης της να της επιτίθενται, αποφάσισε να την απομακρύνει από εκείνο το περιβάλλον και να την πάει σε έναν θεραπευτή. Ο ψυχίατρος πρότεινε στο ζευγάρι να πάρει την κόρη τους στο «Attention to Talent (CEDAT)», ένα σχολείο για χαρισματικά παιδιά. Λίγο αργότερα, αποδείχτηκε πως η Adhara δεν ήταν απλά χαρισματική, αλλά ιδιοφυΐα. Άρχισε να μαθαίνει τα πάντα πολύ γρήγορα και όταν έκανε τεστ IQ «βγήκε» πως έχει 162, δύο πόντους μεγαλύτερο από του Άλμπερτ Αϊνστάιν και του Στίβεν Χόκινγκ.



Η μικρή ιδιοφυΐα, ζει στο φτωχότερο προάστιο του Μέξικο Σίτι και τελείωσε το δημοτικό στα 5 της χρόνια, το γυμνάσιο στα 6μιση και το λύκειο στα 8. Πλέον, στα 10 της, ασχολείται με δύο σπουδές σε δύο διαφορετικά πανεπιστήμια. Η μία είναι βιομηχανική μηχανική στα μαθηματικά στο UNITEC (Universidad Tecnológica de México) και η άλλη μηχανική συστημάτων στο Universidad CNCI. Παράλληλα, έχει δεχτεί πρόταση για υποτροφία από τον πρόεδρο του University of Arizona μέσω επιστολής. Δυστυχώς δεν κατάφερε να φοιτήσει εκεί γιατί χρειαζόταν visa την οποία δεν είναι εύκολο να βγάλει.

Η Adhara λέει πως το όνειρό της είναι να δουλέψει στη NASA. «Να πάω στο διάστημα και να αποικίσω των Άρη. Ο αγαπημένος μου πλανήτης είναι η γη, γιατί εδώ μπορούμε να επιβιώσουμε» λέει. Επίσης γράφει σε μια ανάρτησή της στο Instagram «Αν δεν σου αρέσει αυτό που είσαι, φαντάσου πού θα ήθελες να είσαι. Εγώ με βλέπω στη NASA και αξίζει να δοκιμάσω».



Δείτε την παρουσίαση που έκανε η Adhara στο πανεπιστήμιό της για τις μαύρες τρύπες:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ