Ανάμεσα στα νέα emoji της Apple βρίσκονται και αυτά τα δύο

Οι δημιουργοί emoji της εταιρείας «παραμένουν πιστοί στην ιδέα τους για συμπερίληψη και κατάρριψη των έμφυλων στερεοτύπων».

Article featured image
Article featured image


Τις προηγούμενες μέρες, αποκαλύφθηκαν τα 37 νέα emoji που έρχονται στα iPhone. Μάλιστα τα σχέδια της Apple είναι ήδη διαθέσιμα σε μία beta δοκιμή του iOS 15.4 που κυκλοφόρησε την Πέμπτη και περιλαμβάνει αρκετές νέες δυνατότητες. Μαζί με το mask support για Face ID, η Apple πρόσθεσε και νέα emoji. Η νέα ενημέρωση πρόκειται να κυκλοφορήσει την άνοιξη.


Στη νέα ενημέρωση υπάρχουν 37 νέοι τύποι emoji με 75 προσθήκες τόνου δέρματος. Αυτό προσθέτει συνολικά 112 νέους χαρακτήρες. Κάποια από τα νέα emoji που έρχονται με το Emoji 14 είναι τα εξής: πρόσωπο που λιώνει, μια πολυφυλετική χειραψία, ένα πρόσωπο που κρυφοκοιτάζει και ένας έγκυος άντρας. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην εισαγωγή εικονιδίων που αποτελούν ουδέτερες ως προς το φύλο εκδόσεις. Το «άτομο με στέμμα» ενώνει τον «πρίγκιπα» και την «πριγκίπισσα» για άτομα που δεν έχουν επιλέξει να αυτοπροσδιορίζονται από κάποιο φύλο.

Emojipedia-Apple-iOS-15_4-Beta-1-People.jpg

5901.jpg



Σημειώνεται ότι τα emoji θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές της Apple προς του χρήστες μόλις οι νέες εκδόσεις βγουν από την περίοδο beta εντός του έτους.



Τα emoji που προκάλεσαν αντιπαραθέσεις

Τα emoji ενός εγκύου άντρα και ενός εγκύου ατόμου προκάλεσαν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους χρήστες των social media. Η απόπειρα συμπερίληψης των τρανς ανδρών εκ μέρους της εταιρείας, έρχεται για πολλούς σε αντίθεση με τα βιολογικά χαρακτηριστικά των δύο φύλων, ενώ από την άλλη αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως τα εν λόγω emoji αντιπροσωπεύουν τους τρανς άντρες, τα non binary άτομα αλλά και τις γυναίκες με τα κοντά μαλλιά.

Σύμφωνα με την Emojipedia (την εγκυκλοπαίδεια για τα emoji) τα εν λόγω εικονίδια θα μπορούσαν ακόμη να αποτυπώνουν μια φουσκωμένη κοιλιά ύστερα από πολύ φαγητό.

Οι δημιουργοί emoji της εταιρείας παραμένουν διαχρονικά πιστοί στην ιδέα τους για συμπερίληψη έχοντας κυκλοφορήσει διάφορα gender fluid εικονίδια τα τελευταία χρόνια σε μια προσπάθεια να καταρρίψουν τα στερεότυπα που σχετίζονται με τα φύλα.

gender-inclusive-emojis.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ