Παππούς 84 ετών οδηγούσε χωρίς δίπλωμα για 70 (και κάτι) χρόνια

Από τότε που ήταν 12 ετών, «αλώνιζε» στους δρόμους ανενόχλητος χωρίς ποτέ να χρειαστεί να δείξει το δίπλωμα που ούτως ή αλλιώς δεν είχε βγάλει ποτέ!

Article featured image
Article featured image


Ένας 84χρονος στη Μ. Βρετανία πιάστηκε για πρώτη φορά ενώ οδηγούσε χωρίς δίπλωμα από 12 ετών. Αυτό σημαίνει, σε απλά μαθηματικά, ότι ο εν λόγω κύριος για 70 και κάτι χρόνια «αλώνιζε» στους δρόμους ανενόχλητος χωρίς ποτέ να χρειαστεί να δείξει το δίπλωμα που ούτως ή αλλιώς δεν είχε βγάλει ποτέ!


Τελικά, όμως η τύχη τον εγκατέλειψε τις προηγούμενες μέρες, όταν οι αστυνομικοί στο Bulwell της Μ. Βρετανίας τον σταμάτησαν ενώ οδηγούσε το μπλε Mini One του. Όταν του ζήτησαν τα στοιχεία, με τεράστια έκπληξη διαπίστωσαν ότι δεν είχε ούτε δίπλωμα ούτε ασφάλεια. Η έκπληξή τους ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν τους είπε ότι είναι γεννημένος το 1938 και ότι οδηγεί από την ηλικία των 12 ετών.


Αυτό σημαίνει ότι για πάνω από 70 χρόνια ο άνδρας αυτός κυκλοφορούσε στους δρόμους χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια και ούτε μία φορά δεν χρειάστηκε να ελεγχθεί. Δηλαδή, για πάνω από 7 δεκαετίες, δεν υπέπεσε ποτέ σε τροχαία παράβαση -δεν πήρε κλήση, τουλάχιστον-, δεν είχε ποτέ συμμετοχή σε τροχαίο ατύχημα και δεν τον σταμάτησαν ποτέ για τυπικό έλεγχο στοιχείων.


Για να συμβεί αυτό χρειάζεται ένα σπάνιο μείγμα ικανότητας και τύχης, που ο 84χρονος φαίνεται ότι το κατείχε. Τι συνέβη μετά τον έλεγχο της αστυνομίας δεν έγινε γνωστό αλλά σχεδόν σίγουρα θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπει η βρετανική νομοθεσία για όσους οδηγούν χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια. Είναι απίθανο πάντως να τον στείλουν σε αυτήν την ηλικία για εξετάσεις για έκδοση νέας άδειας οδήγησης.


Το συμβάν έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση στους αστυνομικούς που το δημοσίευσαν στην επίσημη σελίδα του τμήματος Bulwell, Rise Park and Highbury Vale Police στο Facebook. Το χρησιμοποίησαν ωστόσο για να δώσουν μια προειδοποίηση στον κόσμο: ότι οι κάμερες είναι παντού και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει - ούτε ύστερα από 72 χρόνια.Με πληροφορίες από gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ