Οι κάτοικοι σε μια πόλη της Κίνας ανταλλάσσουν αγαθά λόγω πολυήμερου lockdown

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φωτογραφία που δείχνει ανθρώπους να ανταλλάσουν τσιγάρα για ένα λάχανο.

Article featured image
Article featured image


Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έχουν περιέλθει πολλοί κάτοικοι στην κινεζική πόλη Σιάν της Κίνας, καθώς το lockdown στο οποίο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες έχει επιφέρει ελλείψεις στις προμήθειές τους σε φαγητά.

Με αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα κάτοικοι φτάνουν στο σημείο να ανταλλάξουν προμήθειες, ακόμη και τεχνολογικά gadgets, έναντι φαγητού.

Περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε αναγκαστική απομόνωση στα σπίτια τους από τις 23 Δεκεμβρίου και πλέον δεν μπορούν να βγουν ούτε για να αγοράσουν προμήθειες.

Στο στάδιο αυτό του lockdown, οι Αρχές παρέχουν στα νοικοκυριά φαγητό, ωστόσο κάποιοι λένε ότι ξεμένουν από προμήθειες ή ότι δεν έχουν λάβει ακόμη τη βοήθεια.

_122574594_gettyimages-1361848907_city.jpg
Φωτογραφία: GETTY / BBC



Φωτογραφίες και βίντεο στα κινεζικά social media και ιδίως το Weibo, δείχνουν ανθρώπους να ανταλλάσσουν τσιγάρα για λάχανα, καθαριστικό πιάτων, για μήλα, χαρτιά υγείας για λίγα λαχανικά, σύμφωνα με το BBC.

Ένα βίντεο μάλιστα εμφανίζει έναν κάτοικο να ανταλλάζει μια παιχνιδοκονσόλα Nintendo Switch για ένα πακέτο noodles και δύο ψωμάκια.

_122574598_barter_city.jpg
Φωτογραφία: WEIBO



Οι Αρχές προς το παρόν τηρούν σιγήν ιχθύος όσον αφορά στις ελλείψεις σε αγαθά, έχουν παραδεχθεί ωστόσο ότι δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό για να διαμοιράσει τα απαραίτητα αγαθά.

Τα αυστηρά μέτρα που έχουν παρθεί από τις κινέζικες Αρχές είναι λόγω της στρατηγικής της Κίνας «zero-Covid», να μην υπάρχει δηλαδή κανένα κρούσμα κορωνοϊού. Έτσι, έχουν απαγορευθεί οι πτήσεις από τη Σιαν, ενώ γίνονται εκατομμύρια τεστ στην επαρχία Σααντζί όπου βρίσκεται η πόλη.


Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ