Τι συνέβη με τη μήνυση που κατέθεσε το «μωρό του Nevermind» σε βάρος των Nirvana;

Η μήνυση έγινε πέρσι τον Αύγουστο, από τον πλέον 30χρονο Σπένσερ Έλντεν, για παιδική πορνογραφία.

Article featured image
Article featured image


Στο αρχείο τέθηκε η μήνυση για παιδική πορνογραφία που κατέθεσε στα τέλη Αυγούστου σε βάρος των Nirvana ο 30χρονος Σπένσερ Έλντεν , ο οποίος «πρωταγωνίστησε» ως γυμνό μωρό στο εξώφυλλο του μυθικού άλμπουμ Nervermind του συγκροτήματος.

Δικαστής στην Καλιφόρνια απέρριψε την υπόθεση διότι ο ενάγων Σπένσερ Έλντεν δεν απάντησε στα επιχειρήματα που αντέτειναν οι δικηγόροι των Nirvana, οι οποίοι και υποστήριξαν ότι η προσφυγή του είναι αβάσιμη.

Ο δικαστής έδωσε νέα προθεσμία, έως τις 13 Ιανουαρίου του 2022, προκειμένου ο Σπένσερ Έλντεν να καταθέσει νέα μήνυση.

«Θα καταθέσουμε πολύ σύντομα μια δεύτερη μήνυση. Είμαστε πεπεισμένοι πως ο Σπένσερ θα μπορέσει να προωθήσει την υπόθεση» δήλωσε ο δικηγόρος του ενάγοντος Ρόμπερτ Λούις, σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Έχοντας φωτογραφηθεί το 1991 σε ηλικία τεσσάρων μηνών, ο Σπένσερ Έλντεν ποζάρει γυμνός μέσα σε μια πισίνα στο εξώφυλλο του Nevermind, με το βλέμμα του καρφωμένο σε ένα χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου που κρέμεται από ένα αγκίστρι.

Με θρυλικά τραγούδια όπως το «Smells Like Teen Spirit», το άλμπουμ πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα και αναδείχθηκε σε σημείο αναφοράς της ροκ μουσικής.Στα τέλη Αυγούστου, έναν μήνα πριν από την 30ή επέτειο της κυκλοφορίας του άλμπουμ, ο Σπένσερ Έλντεν κατέθεσε μήνυση, κατηγορώντας το συγκρότημα ότι ούτε ο ίδιος ούτε οι γονείς του έδωσαν την παραμικρή άδεια προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία του «και σίγουρα όχι για την εμπορική εκμετάλλευση των φωτογραφιών του ίδιου με παιδοπορνογραφικό χαρακτήρα».

Ο ενάγων, που υποστήριξε ότι δεν έλαβε ποτέ οικονομική αποζημίωση για τη φωτογραφία, ζητούσε το ποσό των 150.000 δολαρίων ως αποζημίωση από το καθένα από τα 15 πρόσωπα σε βάρος των οποίων είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Μεταξύ αυτών τα πρώην μέλη των Nirvana, η εκτελέστρια της διαθήκης του Κερτ Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λαβ, όπως και ο φωτογράφος Κερκ Γουέντλ.

Απαντώντας στη μήνυση, οι εναγόμενοι υποστήριξαν ότι ο «Έλντεν πέρασε τρεις δεκαετίες επωφελούμενος από τη διασημότητά του ως το αυτοαποκαλούμενο 'μωρό των Nirvana'».

Ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορούμενοι παρήγαγαν υλικό παιδικής πορνογραφίας με την εικόνα που τον παρουσιάζει να κολυμπά με τα γεννητικά του όργανα εκτεθειμένα.

Στην αγωγή που κατατέθηκε γινόταν λόγος για «σεξουαλική εκμετάλλευση του ιδίου για εμπορικούς σκοπούς από τη βρεφική ηλικία έως και σήμερα», και προστίθετο ότι οι κατηγορούμενοι «παρήγαγαν εν γνώσει τους, κατέχουν και διαφημίζουν παιδική πορνογραφία που απεικονίζει τον Σπένσερ».


Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ