Κεντρική Φωτογραφία: Τοπία της Κύπρου-FB / Χρίστος Μάρκου
Στοχεύοντας στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή της Τηλλυρίας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας παρουσίασε, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, τις αθλητικές εκδηλώσεις «Tylliria Cycling Tour 2022» και «NtrailsTylliria».
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου 2022, διοργανώνονται από την ΕΤΑΠ Λευκωσίας και την υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, καθώς και των κοινοτήτων του Κάτω Πύργου, Πάνω Πύργου, Πηγαινιών, Μοσφιλίου και Παχύαμμου, στο πλαίσιο της τουριστικής προώθησης της περιοχής της Τηλλυρίας και της ανάδειξης της προοπτικής της για προσέλκυση αθλητικού τουρισμού.
Ειδικότερα, η διοργάνωση «Tylliria Cycling Tour 2022», θα περιλαμβάνει καγιάκ στην παραλία Ωμέγα, πεζοπορία στο Μονοπάτι της Φύσης «Αγία Τηλλυρία» και στην περιοχή Παχύαμμου, αλλά και αγώνες ποδηλασίας 22, 49 και 93 χιλιομέτρων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Κυπέλλου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, καθώς και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.