Ίσως η πιο συγκινητική στιγμή στην καριέρα του σπουδαίου Αλέξανδρου Νικολαΐδη

«Έσπασε μαμά, έσπασε».

Article featured image
Article featured image


Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης πέθανε σε ηλικία 43 ετών. Πριν από δύο χρόνια, διεγνώσθη με μια σπάνια μορφή καρκίνου του πνεύμονα, ήδη σε προχωρημένο στάδιο από την περίοδο της διάγνωσης. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης πέθανε από τον καρκίνο, αλλά όχι νικημένος από αυτόν – επιτέλους, ας σταματήσουν να χρησιμοποιούνται τέτοιες λέξεις.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είναι ένας σπουδαίος αθλητής, δύο φορές Ολυμπιονίκης στο άθλημα του Τάε Κβον Ντο. Στο τελευταίο του μήνυμα, γραμμένο σε πρότερο χρόνο από τον ίδιο, απέδειξε ότι είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος. Στο τελευταίο του κείμενο, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης φρόντισε να μάς υπενθυμίσει πως σε κάθε ερώτηση η τελική απάντηση θα είναι -και οφείλει να είναι- πάντα ο άνθρωπος.



Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην καριέρα του

Ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης (2004 και 2008) στο άθλημα του Τάε Κβον Ντο είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, όταν όλοι όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα του, έκλαψαν μαζί του. Ήταν τότε που, σε ηλικία 21 ετών, διεκδικούσε ένα μετάλλιο. Στον προημιτελικό κόντρα στον Κολομβιανό Μίλτον Κάστρο ωστόσο, ήρθε η άτυχη στιγμή. Σε μία προσπάθειά του να πάρει πόντο έσπασε το δεξί του πόδι, πέφτοντας αμέσως στο έδαφος σφαδάζοντας. Βλέποντας το όνειρο του μεταλλίου να απομακρύνεται, ακούστηκε να φωνάζει στη μητέρα του: «Έσπασε, έσπασε μαμά».

Ήταν η στιγμή που ένα παιδί 21 χρόνων συγκλόνισε μια ολόκληρη χώρα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο 25χρονος πλέον Νικολαΐδης κατέκτησε μέσα σε αποθέωση το αργυρό μετάλλιο, βγαίνοντας πιο δυνατός από αυτά που πέρασε, για να ακολουθήσει το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2008.

Δείτε το βίντεο με τον τελευταίο αγώνα του Νικολαΐδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και τη συγκλονιστική του κραυγή στο τέλος:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ