Οι γιατροί που ανέφεραν την περίπτωση στο περιοδικό Radiology Case Reports είπαν ότι το αγόρι γεννήθηκε φυσιολογικά σε «καλή γενική κατάσταση».
Η μητέρα του, η οποία δεν κατονομάστηκε, δεν ανέφερε προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.
Ειδικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν μήνες μετά τη γέννησή του επέτρεψαν στους γιατρούς να καταλάβουν πώς λειτουργούσε το μοναδικό του ουροποιητικό σύστημα.
Μια ειδική βαφή αποκάλυψε ένα συρίγγιο, μια ανώμαλη σύνδεση μεταξύ της ουροδόχου κύστης και του ορθού του.
Οι χειρουργοί στις μέρες μας έχουν την ικανότητα να κατασκευάσουν ένα πέος για τα αγόρια που γεννιούνται με αφαλία, σε μια διαδικασία γνωστή ως φαλλοπλαστική.
Μπορεί επίσης να τους χορηγηθεί ουρήθρα, με τους γιατρούς να συνδέουν ξανά το ουροποιητικό τους σύστημα.
Αλλά σε αυτή την περίπτωση, οι γιατροί είπαν πως η συνιστώμενη θεραπεία είναι η αλλαγή φύλου και η χειρουργική επέμβαση θηλυκοποίησης για τη δημιουργία ψευδο-κόλπου. Συνιστούν επίσης θεραπεία με οιστρογόνα κατά την εφηβεία για την καταστολή αλλαγών στο σώμα του, όπως η ανάπτυξη τριχοφυΐας στο πρόσωπο και η εμβάθυνση της φωνής για να προσαρμοστεί στο νέο του φύλο, μια διαδικασία αρκετά αμφιλεγόμενη.
Ενώ ιστορικά αυτή ήταν η αντιμετώπιση της αφαλίας, με τα αγόρια να μεγαλώνουν ως κορίτσια, φιλανθρωπικές οργανώσεις για intersex άτομα επέκριναν αυτήν την προσέγγιση καθώς συνήθως καθοδηγείται από τις κοινωνικές προσδοκίες για το φύλο και όχι για ιατρικούς λόγους.
Ωστόσο, οι γιατροί στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών του Zahedan δεν δήλωσαν εάν το αγόρι επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση θηλυκοποίησης.
Τα αγόρια που γεννιούνται με αφαλλία είναι επίσης γνωστά ως intersex.
Έχει υπολογιστεί ότι η αφαλλία εμφανίζεται μόνο σε μία κάθε 10 έως 30 εκατομμύρια γεννήσεις.
Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι τα κρούσματα δεν δηλώνονται πάντα λόγω του κοινωνικού στίγματος που περιβάλλει την πάθηση σε ορισμένα μέρη του κόσμου.
Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τι προκαλεί την αφαλία.
Με πληροφορίες από DailyMail