Αγοράκι γεννήθηκε με 2 πέη και οι γιατροί τού έκοψαν το μεγαλύτερο

Η σπάνια δυσμορφία ονομάζεται διφαλλία και έχει εμφανιστεί μόνο 100 φορές από το 1609.

Article featured image
Article featured image


Ένα αγοράκι από τη Βραζιλία γεννήθηκε έχοντας δύο πέη, σε μια περίπτωση που προκύπτει πιθανολογικά μία φορά στο πέντε εκατομμύρια, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι γιατροί στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο σχεδίαζαν αρχικά να αφαιρέσουν το δεξί πέος του δίχρονου το οποίο ήταν μικρότερο.

Ωστόσο, οι χειρουργοί άλλαξαν γνώμη αφού η μητέρα του αγοριού αποκάλυψε ότι μπορούσε να ουρήσει μόνο από τα δεξιά του κάτι που επιβεβαίωσαν και οι σχετικές εξετάσεις.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε όταν το αγόρι ήταν σε ηλικία δύο ετών, χωρίς όμως οι γιατροί να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το λόγο που χρειάστηκε να περιμένουν δύο χρόνια προκειμένου να γίνει η επέμβαση.

Η σπάνια δυσμορφία, ονομάζεται διφαλλία, κι έχει εμφανιστεί μόνο 100 φορές ιστορικά με την πρώτη περίπτωση να καταγράφεται το 1609. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, oι ειδικοί εκτιμούν ότι η πάθηση επηρεάζει περίπου ένα στα πέντε έως έξι εκατομμύρια αγοράκια. Και πιστεύεται ότι η δυσμορφία συμβαίνει τυχαία όταν αναπτύσσονται τα γεννητικά όργανα στη μήτρα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η MailOnline ανέφερε ακόμη μια περίπτωση ενός αγοριού από το Ουζμπεκιστάν που γεννήθηκε με δύο εντελώς λειτουργικά πέη.

Το άγνωστο αγόρι, από την πρωτεύουσα της χώρας, την Τασκένδη, έζησε με την πάθηση για επτά χρόνια χωρίς σωματική ενόχληση.


Με πληροφορίες από protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ