Στη Λεμεσό παραλίγο να κηδέψουν λάθος άτομο (που πέρασαν για συγγενή τους)

Το λάθος του γιου του νεκρού και τα δάχτυλά του που αποκάλυψαν την αλήθεια.

Article featured image
Article featured image


Ένα (σχεδόν) απίστευτο (και όμως αληθινό) περιστατικό έλαβε χώρα στη Λεμεσό, την περασμένη Παρασκευή, όταν κατά τη διάρκεια μιας κηδείας, οι συγγενείς του θανόντος ατόμου, συνειδητοποίησαν ότι ετοιμάζονταν να κηδέψουν το λάθος άτομο.

Όλα άρχισαν όταν ο γιος του θανόντος ηλικιωμένου κλήθηκε από λειτουργούς του γραφείου τελετών της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού που ανέλαβε την κηδεία, να αναγνωρίσει τη σορό, ώστε να προχωρήσει η τελετή που θα γινόταν την ίδια ημέρα. Ο γιος έφτασε στο γραφείο, προσκομίζοντας μάλιστα και μια φωτογραφία του πατέρα του. Εν συνεχεία αναγνώρισε τη σορό, επιβεβαιώνοντας ότι ο νεκρός ήταν πράγματι ο πατέρας του.

Εντούτοις, τόσο λειτουργοί του γραφείου που είδαν τη φωτογραφία όσο και συγγενείς που ήταν παρόντες, εξέφρασαν αμφιβολίες για την ταυτοποίηση του νεκρού. Ο γιος όμως, επέμενε ότι επρόκειτο για τον νεκρό πατέρα του και απέδωσε την αλλοίωση των χαρακτηριστικών του στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Λίγο αργότερα λοιπόν, η σορός οδηγήθηκε στην εκκλησία, για να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και ακολούθως η ταφή.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας στην εκκλησία, συγγενείς και φίλοι επεσήμαναν ξανά ότι συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του εκλιπόντος δεν ήταν ευδιάκριτα στη σορό. Έτσι, μετά από παραινέσεις του εγγονού του τελικά ανοίχθηκε το φέρετρο και διαπιστώθηκε ότι πράγματι ο νεκρός δεν ήταν ο συγγενής τους. Το στοιχείο που επιβεβαίωσε ότι έγινε λάθος ταυτοποίηση ήταν τα χέρια του νεκρού, αφού από τον συγγενή τους έλειπε ένα από τα δέκα δάκτυλα - ενώ η σορός στο φέρετρο ήταν αρτιμελής.

Αφού ενημέρωσαν τους λειτουργούς του γραφείου τελετών για το λάθος, πήραν εν τέλει τη (σωστή) σορό του συγγενή τους, έκαναν την κηδεία και τον έθαψαν την ίδια ημέρα.

Ο γιος του εκλιπόντος ζήτησε συγγνώμη για το λάθος του που προκάλεσε αναστάτωση, εξηγώντας ότι έγινε λόγω της συναισθηματικής φόρτισης. Μιλώντας στο SigmaLive ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, εξήγησε ότι «δεν φταίνε οι συγγενείς, το λάθος έγινε πάνω στον πόνο και το πένθος τους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ