Οι ακτιβιστές για το κλίμα δεν τα βάζουν κάτω

Αυτήν τη φορά έριξαν κέικ σοκολάτας στο κέρινο ομοίωμα του βασιλιά Καρόλου στο Madame Tussauds

Article featured image
Article featured image


Οι ακτιβιστές για το κλίμα κάνουν αρκετά αισθητή την παρουσία τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, δύο διαδηλωτές στη Γερμανία πέταξαν πουρέ πατάτας σε έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ σε μια προσπάθεια να αντισταθούν στην εξόρυξη ορυκτών καυσίμων. Ο άνδρας και η γυναίκα που πραγματοποίησαν τον βανδαλισμό ανήκαν στην ομάδα Letzte Generation ή Last Generation.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ακτιβιστές στόχευσαν έργα τέχνης μουσείων τον Οκτώβριο. Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, μέλη της βρετανικής ομάδας «Just Stop Oil» πέταξαν σούπα ντομάτας στο «Sunflowers» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.



Το «Just Stop Oil» χτύπησε ξανά τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Δύο μέλη της ομάδας έβαλαν στο στόχαστρο το κέρινο ομοίωμα του βασιλιά Καρόλου στο Madame Tussauds. Μεταμφιέστηκαν ως κοινό και όταν πλησίασαν το ομοίωμα του Βασιλιά έβγαλαν δύο τούρτες σοκολάτα με γέμιση κρέμας και τις πέταξαν κατευθείαν στο πρόσωπο της κέρινης εκδοχής του Κάρολου.

Οι δύο ακτιβιστές (ένας άνδρας και μια γυναίκα) φώναξαν: «Ήρθε η ώρα να δράσουμε» και κατηγόρησαν τον Κάρολο ότι συνέβαλε στην κλιματική αλλαγή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ