«Η αγάπη είναι αγάπη»: Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών γίνεται νόμιμος σε όλο το Μεξικό

Η πολιτεία Ταμαουλίπας ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, καθιστώντας τον νόμιμο και στις 32 πολιτείες της χώρας.

Article featured image
Article featured image


Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών νομιμοποιήθηκε πλήρως σε ολόκληρο το Μεξικό, αφού και η τελευταία πολιτεία, Ταμαουλίπας, ψήφισε υπέρ του νόμου, την περασμένη Τετάρτη.

Η ψηφοφορία ακολουθεί τις πολιτείες Ντουράνγκο, Γκερέρο, Πολιτεία του Μεξικού, Ταμπάσκο, Βερακρούζ και Γιουκατάν, οι οποίες προχώρησαν στην έγκριση γάμων ομόφυλων ζευγαριών νωρίτερα μέσα στο 2022, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η LGBTQ+ οργάνωση Yaaj Mexico γιόρτασε την είδηση στο Twitter, γράφοντας: «Με 23 ψήφους υπέρ, δύο κατά και μία αποχή, οι ισότιμοι γάμοι εγκρίθηκαν στην Ταμαουλίπας, την τελευταία πολιτεία που εγγυάται αυτό το δικαίωμα».Ο Andrea Chávez, ομοσπονδιακός βουλευτής της Σιουδάδ Χουάρες στην πολιτεία Τσιουάουα, πρόσθεσε: «Ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη μιας πιο δίκαιης, αξιοπρεπούς και ισότιμης ζωής για όλους τους ανθρώπους... η αγάπη είναι αγάπη!».

Αν και το Μεξικό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη βία κατά των τρανς - αξιολογήθηκε ως η δεύτερη πιο φονική χώρα στον κόσμο για τρανς άτομα το 2019- η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι ένα από τα πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ένας ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστής έγινε το πρώτο άτομο στη χώρα που έλαβε πιστοποιητικό γέννησης, το οποίο τον αναγνώριζε νομικά ως non binary.

Αυτό έγινε μετά την ψήφιση νομοθεσίας από περισσότερες από τις μισές πολιτείες του Μεξικού που επιτρέπει στα τρανς άτομα να αλλάζουν το φύλο τους στα επίσημα έγγραφα.

Πρόκειται για την περίπτωση τ@ Fausto Martinez, 26χρον@ φοιτητ@ Νομικής, που κατάφερε να αλλάξει το φύλο στο πιστοποιητικό γέννησης σε «NB» μετά από έναν πολυετή δικαστικό αγώνα στην πολιτεία Γκουαναχουάτο.

Σε μήνυμα στο Twitter, μοιράστηκε μια φωτογραφία του τροποποιημένου πιστοποιητικού γέννησης, εξηγώντας το ταξίδι που χρειάστηκε για να φτάσει ως εκεί.Το Μεξικό ψήφισε επίσης την απαγόρευση όλων των μορφών θεραπείας μεταστροφής ΛΟΑΤΚΙ+ στις αρχές Οκτωβρίου, η οποία θα οδηγηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας για τελική ψηφοφορία.


ΠΗΓΗ: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ