Η Χάριετ εξαφανίστηκε πριν από 9 χρόνια και οι κηδεμόνες της την είχαν για νεκρή

Μέχρι που δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από ένα καταφύγιο ζώων, δύο πολιτείες μακριά από τη δική τους.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Pexels

Την περασμένη εβδομάδα, μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, η Σούζαν Μουρ, έλαβε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα. «Βρήκαμε τη γάτα σου», είπε το άτομο από την άλλη πλευρά της γραμμής, «βρήκαμε τη Χάριετ».

Όπως αναφέρει το τοπικό ειδησιογραφικό πρακτορείο του Αϊντάχο, Coeur d'Alene Press, το τηλεφώνημα που δέχτηκε η Σούζαν προερχόταν από ένα καταφύγιο ζώων της ίδιας πολιτείας, το «Companions Animal Center».

Η Χάριετ εξαφανίστηκε πριν από εννέα χρόνια από το ράντσο της Μουρ και του άντρα της στην Καλιφόρνια, όταν ήταν ακόμα γατάκι. Την είχαν υιοθετήσει από ένα καταφύγιο μόλις μετακόμισαν στην πολιτεία. Η γάτα αποδείχθηκε πιστό κατοικίδιο και φρόντιζε να εξοντώνει όλα τα τρωκτικά του αχυρώνα, αλλά δύο χρόνια αργότερα είχε εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω της.

Η Μουρ είπε στο πρακτορείο ότι «δοκίμασε τα πάντα» για να βρει τη γάτα της, έψαξε γύρω από το σπίτι, επικοινώνησε με καταφύγια και έλεγξε ιστοσελίδες για χαμένα κατοικίδια. Ο σύζυγός της υπέθεσε ότι τα κογιότ την είχαν σκοτώσει.

Δεν είναι σαφές πού βρισκόταν η Χάριετ την τελευταία δεκαετία, αλλά βρέθηκε στο Χέιντεν του Αϊντάχο, στις 19 Σεπτεμβρίου από έναν περαστικό, ο οποίος στη συνέχεια πήγε το αδέσποτο γατάκι στο «Companions Animal Center». Αφού σάρωσαν το γατάκι για μικροτσίπ, τούς έβγαλε το τηλέφωνο της Σούζαν.

«Καλέσαμε τους ιδιοκτήτες του ζώου», είπε η Vicky Nelson, διευθύντρια ανάπτυξης του καταφυγίου. «Όταν τούς είπαμε ότι είχαμε τη γάτα τους έμειναν άφωνοι».

Ενώ η Μουρ ενθουσιάστηκε όταν άκουσε ότι η Χάριετ είναι ζωντανή και καλά στην υγεία της, εξακολουθεί να απορεί για το πώς ακριβώς η γάτα της κατέληξε δύο πολιτείες μακριά απ’ όπου ήταν αρχικά. Σκέφτεται ότι είναι πιθανό η Χάριετ είτε να μπήκε κρυφά στο φορτηγό μεταφοράς αλόγων του συζύγου της, είτε τη βρήκε κάποιος γείτονας και μετά μετακόμισε στο Αϊντάχο, παίρνοντάς την μαζί του.

Αν και η Μουρ πιστεύει ότι η Χάριετ πιθανότατα είχε άλλον ιδιοκτήτη στα εννέα χρόνια που έλειπε, είναι διατεθειμένη να την πάρει πίσω, αν δεν τη διεκδικήσει κάποιος άλλος.

«Θα ήθελα πολύ να την αφήσω εκεί που είναι», είπε η Μουρ στο Coeur d'Alene Press. «Πραγματικά δεν μου ανήκει. Ανήκει σε κάποιον άλλο».

Αν δεν βρεθεί κάποιος για να ζητήσει τη γάτα, η Μούρ λέει πως θα τη δεχτεί ευχαρίστως πίσω στο ράντσο της, όπου ελπίζει ότι θα τα πάει καλά με τις άλλες γάτες του αχυρώνα και τα υπόλοιπα ζώα - δύο σκυλιά και πολλά άλογα.


Με πληροφορίες από People

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ