Η ιστορία της Έμμυ, της μοναδικής επιζήσασας από το μακελειό στον παιδικό σταθμό της Ταϊλάνδης

Την προηγούμενη Πέμπτη, ένας πρώην αστυνομικός εισέβαλε σε παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη, σκορπώντας τον θάνατο.

Article featured image
Article featured image


Η τρίχρονη Έμμυ κοιμόταν δίπλα στην καλύτερη της φίλη σε έναν παιδικό σταθμό στη βόρεια Ταϊλάνδη όταν ο δράστης του μακελειού, που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, εισέβαλε στον χώρο οπλισμένος με όπλο και μαχαίρι. Βρέθηκε ξύπνια, κουλουριασμένη δίπλα στις σορούς των συμμαθητών της, χωρίς να έχει αντιληφθεί τι είχε συμβεί στην τάξη της.

Το πρωί της τραγικής ημέρας τίποτα δεν έδειχνε τι αποτρόπαιο θα συνέβαινε στις σχολικές αίθουσες. Τα 11 παιδιά της τάξης, ηλικίας περίπου τριών ετών, είχαν ολοκληρώσει τις ζωγραφιές τους και γύρω στις 10 (τοπική ώρα) οι δάσκαλοι έστελναν ενημερώσεις στους γονείς τους με φωτογραφίες που τα έδειχναν χαρούμενα και γελαστά.

tailandi-1.jpg



Δύο ώρες αργότερα, την ώρα του ύπνου, ο πρώην αστυνομικός Πάνια Καμράμπ εισέβαλε στο κτήριο. Μάρτυρες είπαν ότι πυροβόλησε πρώτα το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένης μιας δασκάλας που ήταν έγκυος οκτώ μηνών, προτού εισβάλει σε τρεις τάξεις του νηπιαγωγείου. Δολοφόνησε όλους τους φίλους της Έμμυ καθώς κοιμούνταν και μετά αυτοκτόνησε.

Screenshot 2022-10-06 174034.jpg




Μάλλον κοιμόταν πολύ βαθιά

Δεν είναι σαφές πώς το μικρό κορίτσι επέζησε. Φαίνεται ότι κοιμόταν βαθιά, γεγονός που όπως αποδείχθηκε, αποτέλεσε τη σωτηρία της από τη δολοφονική μανία του 34χρονου. Η κουβέρτα κάλυπτε το κεφάλι της 3χρονης, ο στυγερός δολοφόνος δεν την πρόσεξε και η μικρή βγήκε αλώβητη από την κόλαση.

Εν τέλει, βρέθηκε ξύπνια, κουλουριασμένη δίπλα στις σορούς των συμμαθητών της. «Δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε όταν ξύπνησε», ανέφερε ο 59χρονος παππούς της. «Νόμιζε ότι οι φίλοι της κοιμούνταν ακόμα», πρόσθεσε.

Ένας αστυνομικός τής κάλυψε το πρόσωπο με ένα πανί για να την απομακρύνει από το σκηνικό της αιματοχυσίας. Οι διασώστες πήγαν την Έμμυ στον δεύτερο όροφο για να την προστατεύσουν από τη φρίκη. Στη συνέχεια μπήκαν στις άλλες δύο τάξεις, ελπίζοντας αγωνιωδώς να βρουν άλλους επιζώντες. Ήταν το μοναδικό παιδί που επέζησε της σφαγής στον παιδικό σταθμό.

Συνολικά 37 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου και του θετού γιου του δράστη, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 24 από τα θύματα ήταν παιδιά.

«Αισθάνομαι πολύ ευγνώμων που επέζησε. Την κράτησα τόσο σφιχτά όταν την είδα», είπε ο παππούς της Έμμυ.

Η 35χρονη μητέρα του κοριτσιού εργάζεται στην Μπανγκόκ στη διάρκεια της εβδομάδας. Αρχικά της είπαν ότι όλα τα παιδιά στον παιδικό σταθμό είχαν πεθάνει και έπρεπε να πειστεί ότι η κόρη της ήταν ακόμα ζωντανή. «Επιτέλους δέχθηκα μια βιντεοκλήση με την Έμμυ και ένιωσα ανακούφιση», λέει.

Οι παππούδες της Έμμυ δεν ήξεραν πώς να της εξηγήσουν τι συνέβη. Συνεχίζει να ρωτά για τον καλύτερό της φίλο. Πάντα κοιμούνταν μαζί, με τα πόδια τους να ακουμπούν.

Η τρίχρονη αγαπάει πολύ το σχολείο και ήθελε να είναι ακριβώς όπως οι δασκάλες της. «Θέλει απλώς να πηγαίνει στο σχολείο κάθε μέρα. Πρέπει να της λέμε συνέχεια ότι το σχολείο έκλεισε. Είναι πολύ μικρή για να καταλάβει την έννοια του θανάτου», αναφέρουν.



Ένα χωριό θρηνεί

Το κίνητρο της επίθεσης του δράστη δεν είναι ακόμη γνωστό. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο Καμράμπ είχε αποπεμφθεί από την υπηρεσία για λόγους που σχετίζονται με ναρκωτικά. Η μικρή αγροτική πόλη στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη όπου σημειώθηκε το μακελειό, προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ και να στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων.

«Οι γονείς αναρωτιούνται: υπάρχει ασφαλές μέρος για τα παιδιά τους; Είμαι τόσο λυπημένος», ανέφερε ο θείος της Έμμυ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ