O αξιολάτρευτος Pumuckel ετοιμάζεται να μπει στο ρεκόρ Γκίνες αλλά κάτι τον εμποδίζει

Το τριών ετών πόνυ έχει ύψος μόλις 50 εκατοστά.

Article featured image
Article featured image

Ο Pumuckel μπορεί να έχει ύψος μόλις 50 εκατοστά, αλλά το τριών ετών Σέτλαντ πόνυ έχει υψηλές φιλοδοξίες, αφού ετοιμάζεται να γίνει επίσημα το μικρότερο άλογο του κόσμου.

Σύμφωνα με το Reuters, το Guinness World Records είπε στην Carola Weidemann, ιδιοκτήτρια του Pumuckel, ότι το πόνυ είναι πολύ νεαρό για να αξιολογηθεί για το ρεκόρ το 2022 -τα ζώα πρέπει να είναι τουλάχιστον τεσσάρων ετών για να διαγωνιστούν- αλλά ότι είναι σε καλό δρόμο για να πάρει τα ηνία αν δεν μεγαλώσει περισσότερο από πέντε εκατοστά μέσα στον επόμενο χρόνο.



Ο τωρινός κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για τον τίτλο του μικρότερου αλόγου στον κόσμο είναι ένα μίνι άλογο ράτσας Απαλούζα και ύψους 55 εκατοστών με το όνομα Bombel, το οποίο πάσχει από νανισμό, σύμφωνα με την USA Today.



«Οπότε πρέπει να περιμένω λίγο και ελπίζω αυτό το μικρό αγγελούδι να μην μεγαλώσει πολύ», είπε η Weidemann, προσθέτοντας ότι «τα καπρίτσια της φύσης» ευθύνονται για το μικρό ανάστημα του «χαδιάρη» Pumuckel.

Μέχρι την πιθανή στιγμή κατάκτησης του τίτλου του, ο Pumuckel περνάει τον χρόνο του βοηθώντας σε προγράμματα art therapy στη Γερμανία.

«Είναι απλά αξιολάτρευτος», λέει η «μαμά» του Pumuckel. «Θέλεις συνεχώς να τον αγκαλιάζεις, να τον χαϊδεύεις και να του δίνεις αγάπη. Είναι ένα χαδιάρικο πόνυ και ένας απίστευτος φίλος».


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ