«Γατομαμά» ξόδεψε μια μικρή περιουσία για να κλωνοποιήσει τη νεκρή της γάτα

Σε φωτογραφίες δίπλα-δίπλα, η Μπελ και η Τσάι φαίνονται πανομοιότυπες.

Article featured image
Article featured image


Μια γυναίκα στις ΗΠΑ που ξόδεψε μια μικρή περιουσία για να κλωνοποιήσει τη νεκρή γάτα της, είπε ότι στόχος δεν ήταν ποτέ να «αντικαταστήσει» το κατοικίδιό της.

Η Κέλι Άντερσον πλήρωσε 25.000 $ μετά τον θάνατο της πεντάχρονης γάτας της, Τσάι, το 2017.

Μιλώντας στο «This Morning» του ITV νωρίτερα φέτος, η Άντερσον είπε ότι η Τσάι ήταν «το πιο κοντινό πράγμα που μπορούσε να περιγράψει ως αδελφή ψυχή».

Αφού πέθανε, η Άντερσον ζήτησε τη βοήθεια της «ViaGen Pets», μιας εταιρείας κλωνοποίησης κατοικίδιων ζώων με έδρα το Τέξας. Η διαδικασία περιλάμβανε τη διεξαγωγή βιοψίας δέρματος του σώματος της Τσάι αμέσως μετά τον θάνατό της, πριν πεθάνουν τα κύτταρα της.

Η Άντερσον καλωσόρισε τη νέα της γάτα, Μπελ, τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2021 και τώρα διατηρεί λογαριασμούς στα ΜΚΔ όπου ανεβάζει βίντεο με την κλωνοποιημένη γάτα. Σε φωτογραφίες δίπλα-δίπλα, η Μπελ και η Τσάι φαίνονται πανομοιότυπες.



«Σίγουρα άξιζε την αναμονή», είπε ο Άντερσον. «Την πρώτη φορά που τη συνάντησα, τη σήκωσα και την έβαλα στην αγκαλιά μου και αποκοιμήθηκε».

Η «ViaGen», η οποία κλωνοποιεί επίσης και σκύλους, εξηγεί ότι ένα κλωνοποιημένο κατοικίδιο είναι απλώς ένα «γενετικό» δίδυμο του κατοικίδιου ζώου σας, που γεννήθηκε σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

«Το κλωνοποιημένο δίδυμο θα μοιράζεται πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά του τρέχοντος [κατοικίδιου] σας, συχνά συμπεριλαμβανομένης της ευφυΐας, της ιδιοσυγκρασίας και της εμφάνισης», αναφέρει στον ιστότοπό της, προσθέτοντας ότι δεν αλλάζει κανένα από τα αρχικά γονίδια του κατοικίδιου και ότι τα κλωνοποιημένα κατοικίδια ζουν «γεμάτη, υγιής και ευτυχισμένη ζωή».



Εξηγώντας την απόφασή της να κλωνοποιήσει την Τσάι, η Άντερσον είπε ότι ένιωθε ότι ο χρόνος τους μαζί τελείωσε πολύ σύντομα, αλλά ποτέ δεν σκόπευε να «την αντικαταστήσει».


Όταν ρωτήθηκε εάν ​​η Μπελ και η Τσάι μοιράζονται κάποια χαρακτηριστικά προσωπικότητας, η Anderson διευκρίνισε: «Η Μπελ έχει τη δική της προσωπικότητα. Ποτέ δεν περίμενα να είναι Τσάι, ποτέ δεν ήθελα να είναι Τσάι. Αλλά εν μέρει είναι, οπότε αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα. Ήθελα να κουβαλήσω ένα κομμάτι της».



Η Άντερσον, η οποία έχει πέντε σκυλιά, μοιράστηκε επίσης ότι η Μπελ είναι «η καλύτερη φίλη» με τον ίδιο σκύλο με τον οποίο η Τσάι τα πήγε καλύτερα από τους υπόλοιπους.

Η αντισυμβατική πρακτική έχει επίσης υιοθετηθεί από πολλές διασημότητες, όπως τη Barbra Streisand και τον Simon Cowell.



Σε μια συνέντευξη στο BBC, η ViaGen δεν αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό των κατοικίδιων που έχει κλωνοποιήσει μέχρι στιγμής, αλλά είπε ότι ο αριθμός ήταν «σε εκατοντάδες».

«Έχει αυξηθεί τόσο πολύ από τότε που ξεκινήσαμε για πρώτη φορά και κλωνοποιούμε όλο και περισσότερα κατοικίδια κάθε χρόνο», δήλωσε ο Melain Rodriguez, διευθυντής εξυπηρέτησης πελατών στην εταιρεία. «Έχουμε κουτάβια που γεννιούνται κάθε εβδομάδα. Δεν κάνουμε πολλή διαφήμιση, πολλά μεταφέρονται από στόμα σε στόμα».



Με πληροφορίες από independent

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ