Ακτιβιστές για το κλίμα εισέβαλαν σε διάδρομο αεροδρομίου προκαλώντας χάος

Αγανακτισμένοι επιβάτες έκαναν λόγο για drones τα οποία απογείωσαν οι ακτιβιστές για να κλείσουν τους αεροδιάδρομους.

Article featured image
Article featured image


Το αεροδρόμιο του Βερολίνου έκλεισε χθες την πρόσβαση στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης, λόγω εισβολής ακτιβιστών - μελών οργάνωσης για το κλίμα.

Οι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Last Generation» κάλεσαν τον κόσμο να σταματήσει να ταξιδεύει αεροπορικώς και την κυβέρνηση «να σταματήσει να επιδοτεί τις αερομεταφορές», ανέφερε η οργάνωση.



«Σε μια περιοχή του αεροδρομίου που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο κοινό, συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους που είχαν προηγουμένως αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και κάποιοι είχαν κολλήσει τα χέρια τους εκεί», ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου με ανάρτηση στο twitter.



Μάλιστα επιβάτες πτήσεων που καθυστέρησαν ανήρτησαν φωτογραφίες στο Twitter αγανακτισμένοι λέγοντας «Κολλημένοι στο αεροδρόμιο γιατί ακτιβιστές χρησιμοποιούν drones για να κλείσουν τους αεροδιαδρόμους».



Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε ότι η αστυνομία συνέλαβε τους ακτιβιστές, αλλά οι διάδρομοι απογείωσης και προσγείωσης παρέμειναν κλειστοί προκειμένου το προσωπικό να κάνει ελέγχους και να εξασφαλίσει ότι δεν βρίσκονται εκεί επιπλέον άτομα.



Ο εκπρόσωπος δεν μπόρεσε να διευκρινίσει πόσες πτήσεις επηρεάστηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ