Στο Ebay πουλάνε άμμο από ελληνικές παραλίες με τιμή εκκίνησης τα 15 ευρώ

Στην περιγραφή αναγράφεται πως είναι «μεταχειρισμένη»...

Article featured image
Article featured image



Η αλήθεια είναι πως μπορεί κανείς να βρει τα πάντα στο ebay, με πληθώρα προϊόντων να γίνονται αμέσως ανάρπαστα, ωστόσο όταν ξαφνικά «πέφτεις» σε αγγελία στην οποία πωλείται ποσότητα άμμου από την Κρήτη και μάλιστα «μεταχειρισμένη», όπως αναφέρεται στην περιγραφή, με τιμή εκκίνησης το ποσό των 15 ευρώ, τότε η κατάσταση είναι πιο σοβαρή από ότι φαίνεται.

Όπως αναφέρει το neakriti, επικαλούμενο ανάρτηση του Καλούστ Παραγκαμιάν, ο οποίος συμμετέχει στην Επιτροπή Σχεδίου Δράσης για τη διάσωση της Νήσου Χρυσής, κάποιοι πωλούν στο διαδίκτυο άμμο που φέρεται να προέρχεται από το εν λόγω σημείο της Κρήτης προς 21 ευρώ.



Στην ανάρτηση στο ebay υπάρχουν τέσσερις φωτογραφίες με την άμμο μέσα σε ένα μπολ και ο πωλητής φαίνεται να τη βγάζει στο «σφυρί» με τιμή εκκίνησης τα 15 ευρώ. Ακριβώς από κάτω αναγράφεται η τιμή πώλησης των 21 ευρώ και λίγο χαμηλότερα με ψιλά γράμματα τα μεταφορικά που αγγίζουν τα 20.

rodos12-ammos-poleitao-ebay_city.jpg
Άμμος από τη Ρόδο πωλείται στο ebay



Σύμφωνα με το neakriti, το θέμα έχει προκαλέσει συζήτηση, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη διάσωση της Νήσου, μία περιοχή που είναι κηρυγμένη Natura, είναι αρχαιολογικός χώρος και ο ΟΦΥΠΕΚΑ υποστηρίζει αυστηρό σχέδιο προστασίας έχοντας ήδη απαγορευτεί εξερεύνηση του νησιού από τουρίστες.

malia11--ammos-ebay_city.jpg
Άμμος από τα Μάλια πωλείται στο ebay



Μάλιστα, η άμμος από την Χρυσή δεν είναι η μόνη που βρίσκεται προς πώληση, καθώς μια ματιά στο ebay αποκαλύπτει αγγελίες με άμμο από τα Μάλια της Κρήτης μέχρι την Τσαμπίκα της Ρόδου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ