Η Flossie έγινε η γηραιότερη γάτα στον κόσμο, σε ηλικία 120 (ανθρώπινων) χρονών

Η κουφή γάτα που δεν βλέπει καλά κατάφερε από αδέσποτο να γίνει κάτοχος ρεκόρ Γκίνες.

Article featured image
Article featured image


Η Flossie, σε ηλικία σχεδόν 27 ετών - που ισοδυναμεί σε 120 ανθρώπινα χρόνια για τα αιλουροειδή, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες - στέφθηκε η γηραιότερη γάτα του κόσμου.

Η γάτα έλαβε επίσημη αναγνώριση από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες την Πέμπτη, στην ηλικία που έσπασε το ρεκόρ των 26 ετών και 329 ημερών. Όπως μεταδίδει το cnn, αν και έχει κακή όραση και είναι κουφή, φέρεται να είναι καλά στην υγεία της.

flossie-gireoteri-gata-ston-kosmo-1_city.jpg



«Ήξερα από την αρχή ότι η Flossie ήταν μια ξεχωριστή γάτα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα μοιραζόμουν το σπίτι μου με μια κάτοχο παγκόσμιου ρεκόρ», δήλωσε η Vicki Green, η οποία την υιοθέτησε αφού το ηλικιωμένο κατοικίδιο παραδόθηκε στη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των γατών «Cats Protection» τον Αύγουστο.

flossie-gireoteri-gata-ston-kosmo-2_city.jpg



«Είναι τόσο τρυφερή και παιχνιδιάρα, ιδιαίτερα γλυκιά όταν θυμάσαι πόσο μεγάλη είναι. Είμαι πάρα πολύ περήφανη που η “Cats Protection” με ταίριαξε με μια τόσο καταπληκτική γάτα», πρόσθεσε.

flossie-gireoteri-gata-ston-kosmo-3_city.jpg



Η Flossie έχει περάσει από πολλά σπίτια από τότε που ζούσε ως αδέσποτο γατάκι κοντά στο νοσοκομείο Merseyside στο Λίβερπουλ της βορειοδυτικής Αγγλίας, τους πρώτους μήνες της ζωής της το 1995.

flossie-gireoteri-gata-ston-kosmo-4_city.jpg



Υιοθετήθηκε από έναν εργαζόμενο στο νοσοκομείο, με τον οποίο έζησε για 10 χρόνια πριν πεθάνει ο ιδιοκτήτης της. Την Flossie ανέλαβε η αδελφή του εκλιπόντος ιδιοκτήτη της. Μετά από 14 χρόνια, η νέα ιδιοκτήτριά της πέθανε. Στη συνέχεια έμεινε με τον γιο της εκλιπούσας για τρία χρόνια, μέχρι που την παρέλαβαν οι εθελοντές της «Cats Protection».

flossie-gireoteri-gata-ston-kosmo-5_city.jpg



Τότε ήταν που άρχισε να διαδίδεται η είδηση για τη μεγάλη ηλικία της και ξεκίνησε το ταξίδι για την επιβεβαίωση του ρεκόρ της.

«Μείναμε άναυδοι όταν είδαμε ότι τα κτηνιατρικά αρχεία της Flossie έδειχναν ότι ήταν 27 ετών», δήλωσε σε ανακοίνωση η Naomi Rosling, συντονίστρια του παραρτήματος της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

flossie-gireoteri-gata-ston-kosmo-7_city.jpg



Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γατών προτιμούν να υιοθετήσουν μια πολύ νεότερη γάτα, με τα ηλικιωμένα ζώα να ζουν συχνά τις τελευταίες τους ημέρες σε καταφύγια, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Πάντα ήθελα να δώσω στις ηλικιωμένες γάτες μια άνετη μετέπειτα ζωή», δήλωσε η Green, η οποία ελπίζει ότι η ιστορία της Flossie θα ενθαρρύνει τους πιθανούς ιδιοκτήτες γατών να προσφέρουν καταφύγιο σε ηλικιωμένα κατοικίδια.



Η γηραιότερη γάτα που έζησε ποτέ, η Creme Puff, έφτασε σε ηλικία 38 ετών και τριών ημερών και πέθανε στις 6 Αυγούστου του 2005.



Με πληροφορίες από cnn, έθνος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ