Μωρό γεννήθηκε με μία « σπάνια τριχωτή ουρά»

Μήκους 5,7 εκατοστών.

Article featured image
Article featured image

Ένα μωρό γεννήθηκε απολύτως υγιές, σε νοσοκομείο του βορειοανατολικού Μεξικού, αλλά με μια σπάνια ιδιαιτερότητα, «μια ουρά σχεδόν έξι εκατοστών που ήταν καλυμμένη με τρίχες». 

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Journal of Pediatric Surgery, οι γιατροί έμειναν εμβρόντητοι καθώς οι ουρές στους ανθρώπους «είναι εξαιρετικά σπάνιες». 

Όταν έλαβαν την πρώτη εξέταση του νεογέννητου κοριτσιού, οι γιατροί διαπίστωσαν «μια δομή σαν ουρά, μήκους 5,7 εκατοστών και καλυμμένη με τρίχες». 

ουρα271122.jpeg

Μάλιστα, αναφέρουν στην έκθεσή τους, πως το μωρό έκλαψαν όταν τσίμπησαν την ουρά με βελόνα. 

Σε ακτινογραφία που έγινε στο νεογνό, δεν υπήρχαν ενδείξεις ανωμαλίας ή οστικών δομών στην ουρά, η οποία ήταν καλοήθης και αποτελείτο μόνο από λίπος και ιστό. 

Δύο μήνες μετά, σε νέα εξέταση του μωρού, οι γιατροί διαπίστωσαν πως η ανάπτυξη και το βάρος του ήταν σωστά για την ηλικία του, πλην όμως η ουρά είχε μεγαλώσει κατά 0,8 εκατοστά

ουρά12722.png

Αφού επιβεβαίωσαν πως η ουρά δεν είχε δερματικές αλλοιώσεις, οι χειρουργοί έκοψαν το άχρηστο αυτό μέλος και προχώρησαν σε πλαστική Limberg - επέμβαση κατά την οποία μεταμοσχεύεται ιστός από τα οπίσθια μέρη του ασθενούς. 

Η επέμβαση ήταν επιτυχής και το μωρό επέστρεψε στο σπίτι του χωρίς επιπλοκές. 

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ