«Η ομοφυλοφιλία είναι βλάβη στον εγκέφαλο», είπε πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ

Την ίδια στιγμή που το Κατάρ έχει πει, επανειλημμένως, πως είναι όλοι καλοδεχούμενοι στη χώρα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Article featured image
Article featured image


Πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ δήλωσε πως η ομοφυλοφιλία είναι «βλάβη στο μυαλό», την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται για την έναρξη του Μουντιάλ.

Το θέμα των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έχει απασχολήσει εντόνως με φόντο την ποδοσφαιρική διοργάνωση στη χώρα του Κόλπου, καθώς εκφράζονται έντονες ανησυχίες για διώξεις οπαδών και ντόπιων που εκφράζουν δημόσια τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Η χώρα αναμένει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μιλώντας στο γερμανικό κανάλι ZDF, ο Καταριανός Khalid Salman αναφέρθηκε στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, η οποία είναι ποινικό αδίκημα στην υπερ-συντηρητική χώρα του.

«Πρέπει να αποδεχθούν τους κανόνες μας», είπε ο Salman. «Η ομοφυλοφιλία είναι haram (απαγορευμένη). Γνωρίζετε τι σημαίνει haram;».

Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει τι εννοεί, σημείωσε: «Δεν είμαι συντηρητικός μουσουλμάνος, αλλά γιατί είναι haram; Γιατί είναι βλάβη στο μυαλό».

Συνοδός του έσπευσε να σταματήσει τη συνέντευξη. Οι διοργανωτές του Μουντιάλ αρνήθηκαν να απαντήσουν σε σχετικό σχόλιο του Reuters.

Το Κατάρ έχει πει, επανειλημμένως, πως είναι όλοι καλοδεχούμενοι στη χώρα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο υπάρχουν πολλές και διφορούμενες δηλώσεις για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι ταξιδιώτες.



Με πληροφορίες από reuters, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ