Γιατί η Gucci και ο Harry Styles δέχονται κατακραυγή στην πρόσφατή τους καμπάνια

Στον απόηχο της καμπάνιας της Balenciaga με παιδάκια που κρατούσαν λούτρινα αρκουδάκια με BDSM ρουχισμό, τώρα δέχεται κριτική ακόμη μια εταιρεία μόδας.

Article featured image
Article featured image


Πριν από μερικές εβδομάδες ένα σκάνδαλο ξέσπασε σε λογαριασμό της εταιρείας μόδας Balenciaga, η οποία πραγματοποίησε μια καμπάνια με παιδάκια που κρατούσαν λούτρινα αρκουδάκια που φορούσαν BDSM ρούχα, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε στις φωτογραφίες και ένα νομικό έγγραφο σχετικό με παιδική πορνογραφία.



Στον απόηχο της κατακραυγής που δέχτηκε η εταιρεία μόδας, η οποία διέγραψε όλες τις φωτογραφίες της στο instagram και απολογήθηκε δημόσια, η εταιρεία που δέχεται τώρα κατακραυγή είναι η Gucci, η οποία συνεργάστηκε με τον γνωστό τραγουδιστή Harry Styles.

Στην πρόσφατη καμπάνια τους με τίτλο «HA HA HA HA», ο τραγουδιστής προβάλλεται με μια μπλούζα με ένα αρκουδάκι και ένα στρώμα κρεβατιού το οποίο φαίνεται πως είναι παιδικό, γεγονός το οποίο έκανε πολλούς να κάνουν λόγο για παιδοφιλία.

«Ένα κομμάτι performance με πρωταγωνιστή τον Harry Styles και τη συλλογή Gucci HA HA HA HA. Ανακαλύψτε την καμπάνια», έγραψε η Gucci στη λεζάντα των φωτογραφιών σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram.



Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί χρήστες έγραψαν ότι η διαφημιστική καμπάνια περιλαμβάνει ακατάλληλες εικόνες, οι οποίες μοιάζουν με αυτές της Balenciaga, ενώ άλλοι σημείωσαν ότι τόσο η Gucci όσο και η Balenciaga ανήκουν στον ιδιοκτήτη του ομίλου πολυτελών ειδών «The Kering Group».

«Τι στην ευχή συμβαίνει εδώ; Ξυπνήστε, άνθρωποι!», σχολίασε ένα άτομο κάτω από την πρόσφατη ανάρτηση της Gucci, ενώ ένα άλλο είπε: «Γιατί υπάρχει ένα παιδικό κρεβάτι σε αυτό; Γιατί το μπλουζάκι με το αρκουδάκι;».

Στον ιστότοπο της Gucci αναφέρεται σχετικά με την καμπάνια: «Ο Mark Borthwick κατέγραψε μια σειρά εικόνων με τον Harry Styles να παρουσιάζει την “Ντουλάπα των ονείρων”, η οποία χαρακτηρίζεται από την εκκεντρική χρήση ρομαντικών τόνων, “παιχνιδιάρικων” εκτυπώσεων, vintage λεπτομερειών και την έκφραση της συναισθηματικότητας του ατόμου.

Η καμπάνια πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο και σχεδιάστηκε υπό τον δημιουργικό διευθυντή Alessandro Michele, ο οποίος έκτοτε εγκατέλειψε τον ρόλο του.

Τη διαφήμιση καταδίκασε επίσης η Alexandra Gucci Zarini, δισέγγονη του ιδρυτή της Gucci, Guccio Gucci, η οποία ίδρυσε επίσης και το ίδρυμα «The Alexandra Gucci Children's Foundation», το οποίο καταπολεμά τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος ούτε η εταιρεία μόδας, ούτε ο τραγουδιστής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ