Το Grindr «ξεμπρόστιασε» τους χρήστες του και φέτος

Η εφαρμογή που διαμορφώνει και διαμορφώνεται από την γκέι κουλτούρα κυκλοφόρησε τα spicy -και μη- στατιστικά των χρηστών της.

Article featured image
Article featured image



Το Grindr αποκάλυψε για άλλη μια χρονιά τις spicy -και μη- συνήθειες των «διψασμένων» χρηστών του στο ετήσιο «grindr unwrapped» που πλέον αποτελεί θεσμό για την εφαρμογή γνωριμιών.

Αναλύοντας, ανώνυμα όπως διευκρινίζει, τα στατιστικά του έτους, η ομάδα πίσω από το grindr unwrapped μάς παρουσιάζει και φέτος σε ποιες χώρες βρίσκονται οι περισσότεροι ενεργητικοί, παθητικοί, vers και για πρώτη φορά όσους χρήστες κατατάσσουν τους εαυτούς τους στην κατηγορία side.

Όπως φαίνεται, σύμφωνα με τα στατιστικά, χώρες οι οποίες «κυριαρχούνται» από ενεργητικούς είναι η Βολιβία, οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα, η Ελλάδα και η Ινδία, ενώ οι χώρες με τους περισσότερους παθητικούς είναι η Δανία, η Ιαπωνία, η Σερβία, η Νότια Αφρική και το Περού.

grindr-stats-2022-1_city.png
Οι χώρες με τους περισσότερους ενεργητικούς (top) και παθητικούς (btm) χρήστες



Πέραν από τους ενεργητικούς και τους παθητικούς ωστόσο, υπάρχουν και δύο άλλοι «ρόλοι» που μπορείς να επιλέξεις στο grindr όσον αφορά τις προτιμήσεις σου στο σεξ, με τον ένα να είναι ο διαδεδομένος πλέον ρόλος τού vers και τον άλλον να είναι εκείνος τού side, όρος που σύμφωνα με το urban dictionary αναφέρεται σε «έναν ομοφυλόφιλο άνδρα που δεν αρέσκεται στην πρωκτική διείσδυση (ούτε να δίνει, ούτε να λαμβάνει), αλλά θα εμπλακεί σε άλλες μορφές σεξουαλικής δραστηριότητας με το ίδιο φύλο (στοματικό, τριψίματα, αμοιβαίος αυνανισμός, κ.λπ.).

Οι χώρες με τους περισσότερους κουίρ άντρες που δεν έχουν «κολλήματα» στον τρόπο με τον οποίο θα απολαύσουν μια σεξουαλική πράξη (vers) είναι η Ρωσία, η Φινλανδία, η Κροατία, η Γερμανία και η Ταϊβάν.

Από την άλλη, οι χώρες με τα περισσότερα άτομα που θα απέφευγαν την πρωκτική διείσδυση και θα προτιμούσαν περισσότερο τα προκαταρκτικά και άλλα είδη ευχαρίστησης είναι η Κίνα, η Νέα Ζηλανδία, η Κόστα Ρίκα, η Αυστραλία και η Σιγκαπούρη.

grindr-stats-2022-2_city.png
Οι χώρες με τους περισσότερους vers και sides χρήστες





Τα Tags που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο στα προφίλ των χρηστών τής εφαρμογής γνωριμιών για άντρες περιελάμβαναν τα «friends with benefits», anon, φιλιά, bi και discreet (διακριτικός). Ενώ εκείνα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο για να αναζητήσουν άλλους χρήστες ήταν τα hung, τρανς, πόδια, bb (bareback, χωρίς προφύλαξη) και dominant.

grindr-stats-2022-4_city.png



Ανάμεσα στα δεδομένα που δημοσίευσε το Grindr, παρουσιάστηκε και η ώρα η οποία ήταν η πιο ενεργή μεταξύ των χρηστών του. Συνήθως στις 9 το βράδυ ήταν η ώρα που έμπαιναν οι περισσότεροι χρήστες για να... «παίξουν».

Πέραν της πιο ενεργής ώρας, δόθηκαν πληροφορίες και για τις πιο ενεργές πόλεις, και απ’ ό,τι φαίνεται οι χρήστες δεν κοιμούνται συχνά μόνοι στην Ουάσινγκτον, το Παρίσι, την Μπογκοτά, το Σάο Πάολο και το Χιούστον.

grindr-stats-2022-3_city.png
Τα emojis που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο, η ώρα με τους περισσότερους ενεργούς χρήστες online και οι πόλεις με τους πιο ενεργούς χρήστες



Τα 5 κορυφαία τραγούδια που είχαν οι χρήστες στα προφίλ τους κατά τη διάρκεια του 2022 ήταν τα: All too Well (10 min. version) από την Taylor Swift, το ALIEN SUPERSTAR της Beyoncé, As it Was του Harry Styles, Unholy του Sam Smith (feat. Kim Petras) και Super Freaky Girl της Nicki Minaj.


Πέραν των δεδομένων που συλλέχθηκαν από τη χρήση της εφαρμογής, το Grindr έκανε έρευνα βασισμένη σε 10 χιλ. χρήστες σχετικά με τις αγαπημένες τους κουιρ στιγμές της ποπ κουλτούρας για το 2022.


Gay Gasp

Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι 10 χιλ. χρήστες ερωτήθηκαν αρχικά για το ποιες στιγμές του 2022 τούς έκαναν να κάνουν το λεγόμενο «gay gasp» (βλ. gif παρακάτω) και οι τοπ 5 ήταν η ανακοίνωση της Ριάνα για την εμφάνισή της στο Super Bowl, το Tweet με τον Omar Apollo και το στοματικό, το coming out της Μαντόνα ως γκέι, όταν έμαθαν τι σημαίνει η λέξη «ανιψιός» στη σειρά White Lotus και όταν κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας τρόμου M3GHAN.



Μπορείτε να δείτε τα ευρήματα όλης της έρευνας πατώντας ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ