Μυστήριο γύρω από αντικείμενο 24 μέτρων που εντοπίστηκε σε παραλία της Φλόριντα

Το άγνωστο αντικείμενο εντοπίστηκε από λουόμενους και προεξέχει από την άμμο.

Article featured image
Article featured image


Την περιέργεια των κατοίκων της κομητείας Βολούσια στη Φλόριντα έχει εξάψει ένα μυστηριώδες αντικείμενο που εντοπίστηκε στις ακτές της Daytona Beach.

Το άγνωστο αντικείμενο εντοπίστηκε από λουόμενους και προεξέχει από την άμμο, ενημέρωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Είπαν ότι το αντικείμενο ήταν ορατό εν μέρει λόγω της διάβρωσης των ακτών που προκλήθηκε από τον τυφώνα Νικόλ, ο οποίος έπληξε τη Φλόριντα τον περασμένο μήνα, και από τον τυφώνα Ίαν, που «σάρωσε» την πολιτεία τον Σεπτέμβριο. Επρόκειτο και ήταν μία από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έπληξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες την τελευταία δεκαετία. Οι συνεχείς υψηλές παλίρροιες και τα άγρια κύματα έπαιξαν επίσης ρόλο στην ανακάλυψη του αντικειμένου.

mistirio-thalassa-florida-2_city.png



Φαίνεται να είναι κατασκευασμένο από ξύλο και μέταλλο και να έχει μήκος περίπου 24 μέτρα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Δεν έχει καταστεί δυνατό να τραβηχτεί πιο έξω με σχοινί, καθώς βυθίζεται κατά τη διάρκεια της παλίρροιας.

«Η κρατική υποβρύχια αρχαιολογική ομάδα έχει ειδοποιηθεί για περαιτέρω έρευνα», δήλωσε ο Kevin Captain, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της κομητείας.

mistirio-thalassa-florida-3_city.png



Οι θεωρίες για το αντικείμενο είναι πολλές. Ορισμένοι πιστεύουν πως είναι κάποιο φράγμα, άλλοι κάνουν λόγο για τμήμα μιας παλιάς προβλήτας ή θέσεις θεατών από την εποχή που η NASCAR διοργάνωνε αγώνες στην παραλία.

«Είναι ένα μυστήριο», επεσήμανε η Tamra Malphurs, εκπρόσωπος Τύπου τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας. «Πολλοί πιστεύουν ότι είναι παλιό πλοίο κάποιου είδους».



Οι αρχαιολόγοι θα εξετάσουν το αντικείμενο, που αποτελείται από σειρές ξύλινων τμημάτων, τα οποία προεξέχουν από την άμμο. «Μπορεί να υπάρχει κάποιο είδος μετάλλου. Δεν είμαστε σίγουροι», συμπλήρωσε η ίδια.


Με πληροφορίες από lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ