Όλα όσα έχει «δει» ένας μέσος καναπές κατά τη διάρκεια της ζωής του

Οι 311 διαφωνίες, οι 286 ερωτικές συνευρέσεις και οι 346 φορές που «ρούφηξε» το τηλεχειριστήριο είναι μόνο μερικές από τις «εμπειρίες του».

Article featured image
Article featured image


Ο καναπές είναι ένα αρκετά κεντρικό έπιπλο σε κάθε σπίτι και μια μελέτη, που έγινε σε 2 χιλιάδες ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναλύθηκε από την εταιρεία επίπλων Sofology, διαπίστωσε πως αν οι καναπέδες μπορούσαν να μιλήσουν, θα είχαν να πουν πολλά.

«Οι καναπέδες μας βρίσκονται πραγματικά στην καρδιά ενός σπιτιού και χρησιμεύουν ως τοποθεσία για τόσες πολλές στιγμές, μεγάλες ή μικρές», λέει ο Jan Duckworth της Sofology σε μια δήλωση. «Αυτή η διασκεδαστική έρευνα αποδεικνύει ότι ο καναπές είναι πραγματικά μέρος της οικογένειας και αντέχει πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να φανταστούμε».


Ο μέσος καναπές έχει «δει» κατά τη διάρκεια ζωής του:

311 διαφωνίες

286 ερωτικές συνευρέσεις

316 χυμένα ποτά

401 μεσημεριανούς ύπνους

537 προβολές ταινιών

346 χαμένα τηλεχειριστήρια

269 βραδινούς ύπνους μετά από καυγά

8.508 ώρες τηλεόρασης

65 παιδικές μουτζούρες


Σημαντικό ο καναπές να είναι φιλικός προς το περιβάλλον

Οι Βρετανοί βλέπουν την αξία στο έπιπλο που αξιοποιούν πιο πολύ απ’ όλα και παραδέχτηκαν ότι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν πάνω από 1.200 δολάρια κατά μέσο όρο για τον καναπέ των ονείρων τους. Ωστόσο, το 71 τοις εκατό των ανθρώπων αγόρασε ή θα σκεφτόταν να αγοράσει τον καναπέ του μεταχειρισμένο, με το 43 τοις εκατό όσων το κάνουν να θεωρούν ότι είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Εν τω μεταξύ, το 44% εξετάζει τα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια ενός καναπέ πριν κάνει την αγορά του. Ο κύριος λόγος για την αντικατάσταση ενός καναπέ είναι όταν το ύφασμα και η γέμιση αρχίζουν να παλιώνουν και να φθείρονται, ενώ στην έρευνα αναφέρεται επίσης πως η διάρκεια ζωής ενός καναπέ φτάνει κατά μέσο όρο τα 8 χρόνια.

Ο τελευταίος «χώρος ανάπαυσης» των περισσότερων καναπέδων που έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους είναι η τοπική χωματερή, όπου το 38 τοις εκατό των ερωτηθέντων καταλήγουν να τους πετάνε. Το 1/3 όσων απάντησαν είπαν πως αντί να τον πετάξουν τον δίνουν σε κάποιο συγγενή ή φίλο.

Εν τω μεταξύ, ένα προνοητικό 47 τοις εκατό των ιδιοκτητών καναπέδων προσπαθεί να διασφαλίσει ότι ο καναπές τους διατηρεί κάποια αξία μεταπώλησης όταν δεν το θέλουν πλέον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ