Η Σελίν ακύρωσε τη συναυλία της στην Κύπρο και μίλησε για το σπάνιο πρόβλημα υγείας της

Επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς της.

Article featured image
Article featured image


Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε ότι έχει τη σπάνια νευρολογική διαταραχή Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου (Stiff Person Syndrome-SPS), σε πρόσφατο βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η 54χρονη τραγουδίστρια απευθύνθηκε στους θαυμαστές της με δάκρυα στα μάτια, λέγοντας πως η ασθένεια που έχει είναι ανίατη και την ανάγκασε να ακυρώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την περιοδεία Courage World Tour, όπου ακυρώνονται οκτώ συναυλίες που ήταν προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2023 (μεταξύ αυτών και η συναυλία της στην Κύπρο στις 3 Ιουνίου 2023).



Το μήνυμα της Σελίν προς στους θαυμαστές της

«Γεια σε όλους, λυπάμαι που έκανα τόσο καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας. Μού λείπετε όλοι τόσο πολύ και ανυπομονώ να βρεθώ στη σκηνή και να σας μιλήσω από κοντά. Όπως γνωρίζετε, ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο, ωστόσο, δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά τώρα είμαι. Αντιμετώπιζα προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις μου και να μιλήσω για όλα όσα έχω περάσει. Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου και επηρεάζει 1/1.000.000.

Ενώ ακόμα μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα. Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδάω όπως είχα συνηθίσει.

Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Έχω μια μεγάλη ομάδα γιατρών που εργάζονται μαζί μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα πολύτιμα παιδιά μου που με στηρίζουν και με βοηθούν. Δουλεύω σκληρά με τον θεραπευτή μου καθημερινά για να ενισχύσω τη δύναμή μου και την ικανότητά μου να αποδίδω ξανά, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ένας αγώνας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τραγούδι είναι αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή και είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο να κάνω.

Μου λείπετε τόσο πολύ, μου λείπει να σας βλέπω όλους στη σκηνή, δίνω πάντα το 100% όταν κάνω το σόου μου, αλλά η κατάστασή μου τώρα, δεν μου επιτρέπει να σας το δώσω αυτή τη στιγμή. Για να σας φτάσω ξανά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και ελπίζω ότι βρίσκομαι στον δρόμο προς την ανάκαμψη».


Επιστροφή χρημάτων για τα εισιτήρια

Η «Moonlight Show Productions», διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας της Σελίν Ντιόν στην Κύπρο, επιβεβαίωσε την ακύρωση της συναυλίας της καλλιτέχνιδας στο πλαίσιο του «Courage World Tour» που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου στο ΓΣΠ στη Λευκωσία, μετά την επίσημη ανακοίνωση της Celine στις 8 Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως η ακυρωμένη συναυλία της Κύπρου βρίσκεται ανάμεσα στις 8 συναυλίες που ακυρώθηκαν για το καλοκαίρι του 2023.

Η διοργανώτρια Εταιρεία βρίσκεται σε συνεννόηση με τη SoldOut Tickets, για την έναρξη της διαδικασίας σταδιακής επιστροφής χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων οι οποίοι επηρεάζονται από την ακύρωση της Συναυλίας στο Στάδιο ΓΣΠ. Οι επιστροφές χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων θα ολοκληρωθούν αυτόματα στις κάρτες που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αγορά τους, εντός περιόδου τεσσάρων μηνών και δεν απαιτείται καμία ενέργεια εκ μέρους των κατόχων.


Τι είναι το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου (Stiff-person Syndrome)

Η πάθηση επηρεάζει τους μυς και κλειδώνει το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι ασθενείς να μην μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν. Οι ασθενείς υποφέρουν συχνά από έντονες μυϊκές συσπάσεις, οι οποίες σταδιακά οδηγούν στην μυϊκή ακαμψία. Πολλά άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο εμφανίζουν λόρδωση ή κύφωση, εξαιτίας της ακαμψίας.

Κατά τα αρχικά στάδια της νόσου οι ασθενείς εμφανίζουν πόνους στην ράχη και την μέση, διαταραχές ύπνου και αίσθημα αιφνίδιας κόπωσης, το οποίο επιδεινώνεται όταν τα άτομα είναι έντονα φορτισμένα συναισθηματικά.

Η βάδιση του ασθενούς καθίσταται σταδιακώς δυσχερέστερη έως και αδύνατη στα τελικά στάδια της νόσου, ενώ παράλληλα εμφανίζονται διαταραχές της κατάποσης και της ομιλίας. Άτομα που βρίσκονται στο φάσμα της νόσου ενδέχεται να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη, θυρεοειδίτιδα, επιληπτικές κρίσεις και διαταραχές του αυτόνομου νευρικού συστήματος, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και στον αιφνίδιο θάνατο του ασθενούς.

Για το σύνδρομο αυτό δεν υπάρχει θεραπεία, ωστόσο υπάρχουν θεραπείες για την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου και την μερική καταστολή των συμπτωμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ