Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε στις κόρες του για το revenge porn γιατί καμιά σελίδα (σχολικού) βιβλίου δεν το κάνει

Ο σκηνοθέτης του «Έτερος Εγώ» μοιράστηκε μια προσωπική συζήτηση που έκανε με τις κόρες του. Μεταξύ άλλων τούς είπε: «Μπορεί να σε παγιδεύσουν. Μην κάνεις καμιά ανοησία». Γιατί στην τελική κάθε παιδί πρέπει, τουλάχιστον στο σπίτι του, να μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια.

Article featured image
Article featured image


Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της μεγάλης τηλεοπτικής και κινηματογραφικής επιτυχίας «Έτερος Εγώ», Σωτήρης Τσαφούλιας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Dot, όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για το revenge porn, αλλά και για το πώς «οχύρωσε» τις κόρες του απέναντι σε αυτό.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας δεν είναι η πρώτη φορά που μας εκπλήσσει ευχάριστα. Το είχε κάνει και στο παρελθόν, όταν τοποθετήθηκε για το κίνημα #metoo και τις καταγγελίες για παρενόχληση στον χώρο του θεάματος. Είχε πει χαρακτηριστικά: «Ακούω να μιλάμε για ανθρώπους, χωρίς να τους στοχοποιώ, που φέρεται να έχουν κάνει τις πράξεις αυτές, και αποκαλούνται μεγάλοι καλλιτέχνες. Ποιος είναι ο μεγάλος καλλιτέχνης; Δεν υπάρχει μεγάλος καλλιτέχνης αν δεν έχεις γίνει σπουδαίος άνθρωπος. Η ανθρωπιά και η εξέλιξη συμπαρασύρει και το επάγγελμα». Τότε, όπως και τώρα, απλώς μας υπενθύμισε πως σε κάθε ερώτηση, η τελική απάντηση θα είναι πάντα «ο άνθρωπος».



Στην πρόσφατη συνέντευξή του, κάποια στιγμή η κουβέντα ήρθε γύρω από τις κόρες του, οι οποίες βρίσκονται στην εφηβεία. Στην ερώτηση, λοιπόν, για το πώς «εξοπλίζει κανείς τα παιδιά του και δη, τα κορίτσια του, για να αντιμετωπίσουν τη τρέλα και τη βία που υπάρχει εκεί έξω, ο Σωτήρης είπε (μάλλον) τα αυτονόητα.

«Τα παιδιά μας δεν κάνουν σεξουαλική αγωγή, δεν κάνουν οδική συμπεριφορά, κάνουν τον βίο της Αγίας Αικατερίνης και γράφουν 15 σελίδες. Όταν έρθει μπροστά της ο βιαστής, ο ομοφοβικός, ο καταπιεστής, ο δυνάστης, δεν θα ξεφύγει από αυτό. Με όλο το σεβασμό και την αγάπη προς τη θρησκεία μας, ξέροντας για την Αγία Αικατερίνη», είπε ο Σωτήρης Τσαφούλιας, εξηγώντας ότι για όλο αυτό το κενό στην Παιδεία, το βάρος πέφτει στους γονείς.

«Υπάρχει ένα κενό. Η κοινωνία αλλάζει και η Παιδεία δεν ακολουθεί. Εγώ τους έκανα προχθές μια συζήτηση, ότι μπορεί, αύριο, μεθαύριο, να πέσεις στην παγίδα, όλοι έχουμε πέσει, και ενώ βρίσκεσαι σε μια πολύ προσωπική στιγμή με το αγόρι σου, αυτός να έχει βάλει ένα κινητό κάτω από ένα μαξιλάρι ή σε μια τσάντα που έχει μια τρύπα και να το μαγνητοσκοπήσει και να το βγάλει. Κοίταξε μην πας και μου πηδήξεις από κανένα μπαλκόνι. Δεν έγινε και τίποτα. Δεν κάνεις κάτι που δεν κάνουν άλλα επτά δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον πλανήτη. Απλά εσένα θα το δούμε εκείνη την ώρα. Κοίτα να είσαι προσεκτική την επόμενη. Κοίτα μη μου κάνεις καμία ανοησία και με στείλεις φυλακή», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.


*Το εν λόγω σημείο της συνέντευξης μπορείτε να το δείτε στο 15ο λεπτό και εξής:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ