Ακόμα μια χώρα εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης της καραντίνας για φορείς της Covid-19

Aρχικά, η κατάργηση αυτή θα αφορά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, οι οποίοι θα πρέπει να φορούν, βέβαια, προστατευτική μάσκα.

Article featured image
Article featured image


Οι νεκροί λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία ξεπέρασαν τους 150.000 από την έναρξη της πανδημίας, ωστόσο η χώρα εξετάζει κατάργηση της καραντίνας για ασυμπτωματικούς φορείς. Μετά τη Βρετανία, ο πρωθυπουργός της οποίας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες ότι σκοπεύει να καταργήσει τη νομική υποχρέωση για αυτοαπομόνωση των πολιτών εάν βρεθούν θετικοί στην COVID-19 με στόχο «να μάθουν οι Βρετανοί να ζουν με τον ιό», τώρα και η Ιταλία φαίνεται να εξετάζει το εν λόγω ενδεχόμενο.

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι δήλωσε στο δίκτυο Sky Italia ότι «θεωρεί πως και στην Ιταλία, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι υγειονομικές αρχές - όταν κρίνουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή - θα αποφασίσουν την κατάργηση της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς».

Πρόσθεσε, όμως, ότι «αρχικά, η κατάργηση αυτή θα αφορά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, οι οποίοι θα πρέπει να φορούν, βέβαια, προστατευτική μάσκα».

Ο Σιλέρι τόνισε, επίσης, πως «όταν λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης - πιθανώς στις 31 Μαρτίου - θα πρέπει να υπάρξει μια αναθεώρηση της χρήσης της πράσινης κάρτας εμβολιασμένου».


Τέλος η χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους

Από σήμερα, στην Ιταλία, σταματά να ισχύει η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας στους ανοικτούς χώρους. Οι πολίτες θα πρέπει να την φορούν μόνο σε περίπτωση πολυκοσμίας.

Η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα αποφασίσει αν το μέτρο θα πρέπει να παραταθεί, ανάλογα με τη διάδοση του κορωνοϊού.

Πάντως από αύριο ανοίγουν και πάλι ντίσκο και κλαμπ. H πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνον σε όσους πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον δυο δόσεις εμβολίου ή έχουν θεραπευθεί από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, στην πίστα χορού -όπου κανείς θα μπορεί να βγάζει τη μάσκα- θα πρέπει να μπορεί να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων, ανάμεσα στους πελάτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ