Στο μεταξύ, όποιος ψάχνει ρομποτικό κατοικίδιο, μόλις το βρήκε

Η επιτυχία του είναι τέτοια, που έχει «μπερδέψει» ακόμα και πραγματικούς σκύλους.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: DANIEL REINHARDT/DPA/AFP


Ο σκύλος ρομπότ της Xiaomi με το όνομα Cyberdog είναι ένα διαφορετικό τετράποδο που αφήνει έκπληκτους τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα.

Σχεδιασμένο να λειτουργεί σαν κανονικός σκύλος, το Cyberdog φαίνεται να τα καταφέρνει μια χαρά στους δρόμους του Αμβούργου, αναπτύσσοντας μάλιστα και... κοινωνικές σχέσεις με σκύλους στο δρόμο που έρχονται να τον μυρίσουν.

cyberdog1.jpgΠαράλληλα, η ύπαρξή του φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα και άλλα μέλη του ζωικού βασιλείου, όπως τα περιστέρια που προσπαθούν να συνηθίσουν τη νέα αυτή παρουσία στους δρόμους της πόλης.

cyberdog3.jpgΤο Cyberdog, εκτός από έξυπνο κατοικίδιο φαίνεται πως έχει και μια σειρά από άλλες δυνατότητες, καθώς μιμείται ακόμα και ανθρώπους.

cyberdog.jpg


Τι κάνει ένα CyberDog

Το CyberDog ως κατοικίδιο, έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές και να ακολουθεί τον κάτοχό του σαν κανονικός σκύλος.

Παράλληλα, μπορεί να κάνει τούμπες και να τρέχει με 11.5km/h, ενώ ζυγίζει 3 κιλά.

Στο εσωτερικό του, διαθέτει την Jetson Xavier πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, ενώ διαθέτει πολλαπλές κάμερες, αισθητήρες και GPS για να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του.

Μπορεί να αναλύει το περιβάλλον του σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας χάρτες πλοήγησης, να σχεδιάζει τη διαδρομή του και να αποφεύγει εμπόδια.

Με χρήση αναγνώρισης προσώπου και ανθρώπινης στάσης σώματος είναι ικανό να ακολουθεί τον κάτοχό του παρακάμπτοντας τα εμπόδια. Ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές, όπως εντολές αφύπνισης και οδηγίες ή μπορεί να ελεγχθεί από εφαρμογή στο smartphone.


Με πληροφορίες από netzwelt και new247

Φωτογράφος: DANIEL REINHARDT/DPA/AFP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ