Η κα Βαλεντίνα είναι 79 ετών και εκπαιδεύεται με ένα καλάσνικοφ για πιθανή εισβολή

«Η μητέρα σου θα έκανε το ίδιο».

Article featured image
Article featured image


Εν μέσω του έντονου κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο ίντερνετ πρωτόγνωρες εικόνες. Όπως για παράδειγμα, αυτή της 79χρονης Βαλεντίνα Κονσταντινόφσκα, η οποία μαθαίνει να κρατά και να σημαδεύει με όπλο κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης των πολιτών από τον ουκρανικό στρατό, σύμφωνα με το AP, στις 13/2, στη Μαριούπολη της ανατολικής Ουκρανίας.

Η φωτογραφία της κας Κονσταντινόφσκα δημοσιεύτηκε και από τον δημοσιογράφο του αμερικανικού NBC NEWS. Στην ανάρτησή του ο Ρίτσαρντ Ένγκελ αναφέρει: «Η Ουκρανή προγιαγιά, Βαλεντίνα Κονσταντινόφσκα, κρατώντας ένα AK-47, εκπαιδεύεται ώστε να μπορέσει να αμυνθεί σε πιθανή περίπτωση ρωσικής εισβολής. "Η μητέρα σου θα έκανε το ίδιο", μου είπε».



Κλίμα πολέμου

Η Ουκρανία παρέλαβε χθες Κυριακή φορτίο με αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Stinger και πυρομαχικά γι’ αυτά από τη Λιθουανία αεροπορικώς, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

ukrania-piromaxika-1_city.jpg
Φωτογραφία: Reuters



Νωρίτερα χθες, έφθασαν άλλα δύο αεροσκάφη με περίπου 180 τόνους πυρομαχικά από τις ΗΠΑ, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, ο Ολεξίι Ρέζνικοφ. Η Ουκρανία έχει λάβει μέχρι τώρα κάπου 1.500 τόνους πυρομαχικών με 17 πτήσεις, διευκρίνισε μέσω Twitter.

ukrania-piromaxika-2_city.jpg
Φωτογραφία: Reuters



Το Κίεβο ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις του με τη βοήθεια συμμάχων του στη Δύση: απέκτησε ιδίως αντιαρματικά συστήματα αμερικανικής και βρετανικής κατασκευής και τουρκικά UAVs.

ukrania-piromaxika-3_city.jpg
Φωτογραφία: Reuters



Το Κίεβο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ερίζουν πως η Ρωσία ενδέχεται να προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή. Η Μόσχα, που έχει αναπτύξει πάνω από 100.000 στρατιωτικούς κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, αρνείται πως έχει τέτοια πρόθεση.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ