Οι γυναίκες που εξαπατήθηκαν από τον «Απατεώνα του Tinder» κάνουν έρανο για να πληρώσουν τα χρέη τους

Στο μεταξύ εκείνος κάνει (τη) ζωάρα (του) με ιδιωτικό τζετ και νέα σύντροφο.

Article featured image
Article featured image


Πριν από μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε στο Netflix, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, με τίτλο «The Tinder Swindler» (ο Απατεώνας του Tinder).

Στο φως βγήκε, όλη η αλήθεια για τον 29χρονο Ισραηλινό αυτοαποκαλούμενο «πρίγκιπα των διαμαντιών» ο οποίος προσέγγιζε κοπέλες μέσω της δημοφιλούς ψηφιακής πλατφόρμας γνωριμιών, Tinder. Ο νεαρός παρουσιαζόταν ως δήθεν γιος γνωστού εμπόρου διαμαντιών και αποσπούσε από τα θύματά του μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο Σιμόν Χαγιούτ ή αλλιώς, Σιμόν Λεβιέβ – όπως άλλωστε, συνήθιζε να συστήνεται στα θύματά του, πρόκειται για τον πλέι μπόι που είχε καταφέρει να ζει μια ζωή μέσα στη χλιδή με τα λεφτά ανυποψίαστων γυναικών που γνώριζε μέσω της εφαρμογής γνωριμιών. Εκτιμάται ότι κατάφερε να αποσπάσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια από τα θύματά του.

Τελικά, συνελήφθη στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια ενώ τον αναζητούσαν οι αρχές του Ισραήλ με δράση τόσο στη χώρα του, όσο και στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι πλέον, έχει αποκλειστεί από το Tinder, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ του Netflix, εξακολουθεί να ζει μια πολυτελή ζωή. Διαθέτει ένα ιδιωτικό τζετ καθώς και νέα σύντροφο.

Το γεγονός ωστόσο, ότι ο Λεβιέβ είναι επί του παρόντος ελεύθερος μετά από πέντε μήνες φυλάκισης για τα εγκλήματά του, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Τρία από τα θύματα του «απατεώνα του Tinder», Cecilie Fjellhoy, Pernilla Sjoholm και Ayleen Charlotte, οι γυναίκες οι οποίες εμφανίζονται και στο πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ του Netflix έχουν ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες συγκέντρωσης των χρημάτων που έχασαν εξαιτίας του Ισραηλινού. Στόχος τους είναι η αποπληρωμή των δανείων που πήραν για χάρη του από την τράπεζα. Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει έρανο μέσω μιας σελίδας GoFundMe.

s8533co8_tinder-swindler-_625x300_10_February_22.jpg
Οι Cecilie Fjellhoy, Pernilla Sjoholm και Ayleen Charlotte.



Οι γυναίκες δήλωσαν πως έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση έπειτα από τα δεκάδες αιτήματα που δέχονταν καθημερινά από άτομα που ήθελαν να τις βοηθήσουν σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. «Πολλοί άνθρωποι ήρθαν σε επαφή μαζί μας και μας ρωτούσαν αν είχαμε μια τέτοια σελίδα διότι θα ήθελαν να μας βοηθήσουν. Δεν μας είχε περάσει από το μυαλό να φτιάξουμε μια τέτοια σελίδα. Η αγάπη και η στήριξη του κόσμου είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι περιμέναμε ποτέ και σας ευχαριστούμε όλους τόσο πολύ», έχουν δηλώσει.

Ωστόσο, οι Cecilie Fjellhoy, Pernilla Sjoholm και Ayleen Charlotte δεν είναι τα μόνα θύματα απατεώνων που κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά παραπλανώντας και «ξελογιάζοντας» γυναίκες. Άτομα έχουν καταφέρει να κλέψουν συνολικά, 304 εκατομμύρια δολάρια από επίδοξα θύματα μόνο το 2020, ποσό – ρεκόρ και αυξημένο κατά 50% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.


Πηγή: newmoney.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ