American Song Contest: Η «αμερικανική Eurovision» ξεκινά τον Μάρτιο

Οι Αμερικανοί συνεργάστηκαν με τους παραγωγούς της Eurovision για να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή.

Article featured image
Article featured image


Η Eurovision ίσως είναι ο πιο γνωστός διαγωνισμός τραγουδιού στον κόσμο. Κάθε χρόνο, χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης στέλνουν ένα τραγούδι για να τους εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό, που έγινε θεσμός και απέκτησε χιλιάδες φαν σε κάθε γωνιά της γης.

Βλέποντας την επιτυχία της Eurovision, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να έρθουν σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους παραγωγούς, για να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή του διαγωνισμού η οποία ακούει στο όνομα «American Song Contest».

Το βράδυ της Κυριακής (13/2), η πρώτη διαφήμιση για τον διαγωνισμό, που θα προβληθεί ζωντανά, έπαιξε κατά τη διάρκεια του Superbowl, αποκαλύπτοντας πως οι οικοδεσπότες του θα είναι ο Σνουπ Ντογκ και η Κέλι Κλάρκσον.



«Κάθε σπουδαίο τραγούδι έχει το δικό του vibe, ακριβώς όπως οι δρόμοι από τους οποίους προέρχονται», λέει ο Σνουπ στο teaser, με την Κέλι να προσθέτει: «Τώρα όλη αυτή η μουσική από όλη την Αμερική θα αναμετρηθεί σε μια σκηνή».

Στο τέλος του κλιπ, το ζευγάρι ανακοινώνει: «Η επόμενη μεγάλη επιτυχία της Αμερικής θα μπορούσε να έρθει από την πόλη σας».



Ο αμερικάνικος διαγωνισμός τραγουδιού θα ξεκινήσει τα προκριματικά του στις 21 Μαρτίου και θα έχει διάρκεια 8 εβδομάδων. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου και θα μεταδοθεί ζωντανά.

Οι συμμετέχοντες θα αντιπροσωπεύουν και τις 50 πολιτείες καθώς και πέντε επιπλέον περιοχές αλλά και την πρωτεύουσα, Ουάσιγκτον DC.



Μετά από μια «παύση» το 2020, η Eurovision επέστρεψε κανονικά πέρσι και νικητές αναδείχτηκαν οι Ιταλοί Måneskin, οι οποίοι κατάφεραν να κατακτήσουν όλα τα μουσικά charts της Ευρώπης, ενώ έλαβαν δύο υποψηφιότητες στα BRIT Awards την περασμένη εβδομάδα.

Η φετινή Eurovision θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Τορίνο με τoν Βρετανολιβανέζο τραγουδιστή Μίκα μεταξύ των φετινών οικοδεσποτών.


Με πληροφορίες από oneman, huffpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ