Ψάχνουν και τη δίδυμη αδερφή του κοριτσιού που εντοπίστηκε στη νεκρή ζώνη στην Αθηένου

Εντατικές έρευνες από την Αστυνομία και τα Ηνωμένα Έθνη για τον εντοπισμό δεύτερου κοριτσιού ηλικίας 3 ετών.

Article featured image
Article featured image


Εντατικές έρευνες διεξάγουν Αστυνομία και Ηνωμένα Έθνη με τη βοήθεια ελικοπτέρου στη νεκρή ζώνη και στις ελεύθερες περιοχές, για εντοπισμό δεύτερου κοριτσιού ηλικίας 3 ετών, δίδυμο αδελφάκι αυτού που βρέθηκε σήμερα τα ξημερώματα ασυνόδευτο στον παλαιό δρόμο Πυροϊού – Λάρνακας, παρά την Αθηένου.



Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «γύρω στις 4 σήμερα τα ξημερώματα ενημερωθήκαμε από άνδρες των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιούσαν περίπολο στον παλαιό δρόμο Πυροϊού – Λάρνακας, εντός της νεκρής ζώνης στην περιοχή Αθηένου, ότι εντοπίστηκε ασυνόδευτο ένα ανήλικο κοριτσάκι, ηλικίας 3 ετών».

Πρόσθεσε ότι «τα μέλη της Αστυνομίας παρέλαβαν το κοριτσάκι, το οποίο μετέφεραν στον Αστυνομικό Σταθμό της Αθηένου, μέλη του οποίου ενημέρωσαν τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, τα οποία και ανέλαβαν τη φροντίδα του. Το κοριτσάκι διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου υποβάλλεται στις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία του».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε πως «εντοπίστηκαν οι γονείς του μικρού κοριτσιού, ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας. Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως οι γονείς μαζί με τα δύο δίδυμα κοριτσάκια τους, ηλικίας 3 ετών, προσπάθησαν χθες να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, ωστόσο δεν τα κατάφεραν».

Στην προσπάθειά τους, συνέχισε, «να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, το ένα κοριτσάκι, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, κατάφερε να φτάσει στη νεκρή ζώνη, όπου και εντοπίστηκε στην περιοχή Αθηένου. Το δεύτερο κοριτσάκι δεν έχει εντοπιστεί ακόμα και καταβάλλονται προσπάθειες για ανεύρεσή του».

Σημείωσε ακόμα ότι «άνδρες των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποιούν έρευνες εντός της νεκρής ζώνης με τη βοήθεια ελικοπτέρου ενώ η Αστυνομία διεξάγει τις δικές της έρευνες στην περιοχή της Αθηένου και στην ευρύτερη περιοχή. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη περιοχή όπου εντοπίστηκε το κοριτσάκι και διεξάγουν έρευνες προς εντοπισμού του δεύτερου κοριτσιού».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου «οι γονείς των δύο κοριτσιών, που είναι ασιατικής καταγωγής κατάφεραν να μεταβούν στις κατεχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας και χθες προσπάθησαν να περάσουν μέσω της Αθηένου στις ελεύθερες περιοχές».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Aleem Siddique ανέφερε ότι «υποστηρίζουμε τις έρευνες της Αστυνομίας που αναζητά ένα κορίτσι που αγνοείται εντός της νεκρής ζώνης, κοντά στην Αθηένου».

Εξάλλου σε γραπτή ανακοίνωση του το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αναφέρει ότι «ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για τον εντοπισμό, από μέλη των Ηνωμένων Εθνών ασυνόδευτου, ανήλικου κοριτσιού σε περιοχή της Αθηένου. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και Λειτουργός παρέλαβε το παιδί, θέτοντας το υπό την προστασία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας».

Προστίθεται ότι «στο παιδί παρέχονται εξ αρχής όλες οι υπηρεσίες φροντίδας και μέριμνας και λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας του, με την εμπλοκή όλων των αρμόδιων επαγγελματιών στη λήψη αποφάσεων που το αφορούν».

Το ανήλικο κορίτσι, συνεχίζει η ανακοίνωση «θα παραμείνει υπό την ευθύνη και την επίβλεψη των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο. Οι Υπηρεσίες κοινωνικής Ευημερίας βρίσκονται σε επικοινωνία και συντονισμό με την Αστυνομία Κύπρου και τις άλλες αρμόδιες Αρχές, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του παιδιού, έχοντας στο επίκεντρο των ενεργειών τους τη διασφάλιση του συμφέροντός του».


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ