Η Λίντα Εβαντζελίστα δεν θέλει πλέον να κρύβεται ούτε να φοβάται

Σε μια συνέντευξη στο αμερικανικό People μίλησε για την κρυολιπόλυση που την άφησε μόνιμα παραμορφωμένη, αλλά και για τον αγώνα της να βγει από το «σκοτάδι» και να αρχίσει ξανά να ζει.

Article featured image
Article featured image


Η Λίντα Εβαντζελίστα υπήρξε ένα από τα πιο εμβληματικά και ακριβοπληρωμένα supermodels των 90s. Πλέον, στα 56 της έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ πριν από λίγο καιρό, βρήκε το θάρρος να κάνει μια συγκλονιστική ανάρτηση στην οποία απεκάλυπτε ότι παραμορφώθηκε μετά από επέμβαση αισθητικής.

Όπως έγραψε τότε, μια διαδικασία ρουτίνας για απώλεια λίπους που ονομάζεται «CoolSculpting» την παραμόρφωσε μόνιμα. Η ίδια επέλεξε να αποτραβηχτεί και να ζει σε απομόνωση για περίπου 5 χρόνια, καθώς ένιωθε «συναισθηματικά συντετριμμένη» και «αγνώριστη».



Μετά την εξομολόγησή της στο Instagram, αποφάσισε τώρα να μιλήσει στο αμερικανικό People και να φωτογραφηθεί χωρίς να φοβάται. Έσπασε τη σιωπή της μιλώντας για τον συναισθηματικό και φυσικό πόνο που βίωσε από τη μόνιμη παραμόρφωση.

«Αγαπούσα την πασαρέλα. Τώρα φοβάμαι μήπως συναντήσω κάποιον γνωστό μου. Δεν μπορώ να ζω άλλο έτσι, κρυμμένη και ντροπιασμένη. Δεν μπορούσα να ζω με αυτόν τον πόνο άλλο πια. Θέλω επιτέλους να μιλήσω», εξομολογείται στο περιοδικό.

Τρεις μήνες μετά την επέμβαση, η Εβαντζελίστα άρχισε να παρατηρεί πρήξιμο στο σώμα της. «Προσπάθησα να το φτιάξω μόνη μου, πιστεύοντας ότι έκανα κάτι λάθος», αναφέρει. Ξεκίνησε δίαιτα και γυμναστική αλλά ένιωθε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Έφτασα σε σημείο που δεν έτρωγα καθόλου. Νόμιζα ότι τρελαίνομαι».

λιντα.jpg



Τελικά, τον Ιούνιο του 2016 πήγε στον γιατρό της. «Έβγαλα τη ρόμπα μου», αφηγείται. «Σπάραζα στο κλάμα, και του λέω, "Δεν έχω φάει, λιμοκτονώ. Τι κάνω λάθος;"». «Όταν μου διέγνωσε παράδοξη υπερπλασία λιπώδους ιστού (PAH), του λέω, "Τι στο διάολο είναι αυτό;". Και μου είπε ότι καμία δίαιτα και καμία άσκηση δεν πρόκειται να το διορθώσει».

Η παράδοξη υπερπλασία λιπώδους ιστού είναι μια σπάνια παρενέργεια που επηρεάζει λιγότερο από το 1% των ασθενών του CoolSculpting. Σε αυτή την κατάσταση, τα λιπώδη κύτταρα μεγαλώνουν αντί να μικραίνουν.

Τώρα βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το ινστιτούτο που της προκάλεσε τη μόνιμη παραμόρφωση, με μια θεραπεία που θεωρούσε ασφαλή. Μάλιστα, έκανε δύο διορθωτικές επεμβάσεις που όμως δεν είχαν αποτέλεσμα.

«Τα εξογκώματα ήταν σκληρά», αναφέρει. Δεν μπορούσε ούτε να φορέσει τα ρούχα που ήθελε, όπως φορέματα, αντίθετα, φορούσε ειδικές μαλακές φόρμες. «Δεν ήταν ούτε ελάχιστα καλύτερα», λέει. «Τα εξογκώματα έγιναν σκληρά. Αν περπατήσω χωρίς κορσέ με φόρεμα, θα συγκαώ σε σημείο που σχεδόν θα αιμορραγώ. Γιατί δεν είναι μαλακό λίπος», εξηγεί η 56χρονη και προσθέτει ότι η στάση του σώματός της έχει επίσης επηρεαστεί επειδή δεν μπορεί πλέον να ακουμπήσει τα χέρια της στο πλάι. «Δεν νομίζω οι σχεδιαστές να θέλουν να με ντύσουν έτσι», λέει η ίδια, δείχνοντας το εξόγκωμα κάτω από το μπράτσο της.

lindadj.jpg



«Δεν κοιτάζομαι πια στον καθρέφτη. Το είδωλό μου δεν μοιάζει πια με εμένα», εξομολογείται. «Γιατί έχουμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι τέτοιο στο σώμα μας; Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα γεράσω. Ξέρω ότι το σώμα μας περνάει διάφορα αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα έμοιαζα έτσι», καταλήγει.

Αυτό που θέλει, όπως λέει, είναι να αναρρώσει και να αποκτήσει ξανά τη χαμένη της αυτοπεποίθηση. Είναι πλέον περισσότερο αισιόδοξη καθώς μοιράζεται την τραυματική της εμπειρία και θέλει να δώσει κουράγιο και σε άλλους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. «Ελπίζω να μπορέσω να απαλλαγώ από τη ντροπή και να βοηθήσω άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμένα», λέει. «Αυτός είναι ο στόχος μου».

image.jpg

φφφλιντα.jpg

lindajf.jpg

lindafge3.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ