9χρονος στο Αφγανιστάν άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα πηγάδι 25 μέτρων

Ο μικρός Χαϊντάρ ήταν εγκλωβισμένος στο πηγάδι από την Τρίτη.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Twitter / @bpashtonmal


Από την Τρίτη ένα 9χρονο αγόρι βρισκόταν εγκλωβισμένο σε ένα στεγνό πηγάδι στην επαρχία Ζαμπούλ στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν. Μια ομάδα διάσωσης ξεκίνησε επιχείρηση για τη διάσωση του παιδιού που βρισκόταν σε βάθος 25 μέτρων.

«Μια ομάδα βρίσκεται εκεί με ένα ασθενοφόρο, οξυγόνο και άλλα απαραίτητα» για τη διάσωση του παιδιού, «η υγεία του οποίου είναι καλή και καμία φορά ζητά νερό και φαγητό», είχε αναφέρει στο Twitter o Αμντουλά Αζάμ, γραμματέας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ, χθες.

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες ο 9χρονος έπεσε στο πηγάδι δεν έγιναν γνωστές, ενώ το ατύχημα θυμίζει την περίπτωση του μικρού Ραγιάν στο Μαρόκο, ο οποίος είχε πέσει σε ένα πηγάδι και τελικά βρέθηκε νεκρός μετά από πενθήμερη επιχείρηση διάσωσης.



Στις εικόνες που κυκλοφόρησαν από την ομάδα διάσωσης στα Μέσα Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης, φαίνεται το αγόρι που ονομάζεται Χαϊντάρ, να φορά ένα πουλόβερ και να κάθεται στον πάτο του πηγαδιού ακουμπώντας στα τοιχώματα.

Ο Χαϊντάρ φαίνεται πως μπορούσε να κινήσει λίγο τα χέρια του και το πάνω μέρος του σώματός του. Οι εικόνες από το πηγάδι στο χωριό Σοχάκ, τραβήχτηκαν με κάμερα που ρίχτηκε στο πηγάδι δεμένη με σκοινί και δείχνουν σε βίντεο τον μικρό να κλαίει και σε ένα άλλο βίντεο μιλά με τον πατέρα του.



«Χαϊντάρ μίλα μου, προσπαθούμε να σε βγάλουμε. Είσαι καλά, γιε μου; Μίλα μου, μην κλαις, προσπαθούμε να σε βγάλουμε», του έλεγε ο πατέρας του.

«Εντάξει, θα συνεχίσω να μιλάω», απάντησε ο 9χρονος.



Σύμφωνα με ανάρτηση του Αφγανού δημοσιογράφου ‌Bismellah Pashtonml στο Twitter, το παιδάκι που ήταν εγκλωβισμένο για 70 ώρες κατέληξε και ανάκτησαν το σώμα του από το πηγάδι σήμερα το πρωί.



Όπως αναφέρει ο ίδιος σε άλλη ανάρτησή του, συνοδευόμενη από βίντεο, ο Διευθυντής Πολιτισμού και Πληροφορίας της χώρας, Σαραφάτ Γουεγιάρ, επιβεβαιώσε την πληροφορία, επισημαίνοντας πως παρά τις προσπάθειες διάσωσης, το παιδί εν τέλει ανασύρθηκε από το πηγάδι νεκρό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ