Ένα ζευγάρι στο Βιετνάμ υιοθέτησε 15 κουτάβια για να τα σώσει από τη σφαγή

Η ιστορία τους έγινε viral καθώς τον περασμένο Οκτώβριο νόσησαν με κορωνοϊό και οι αρχές της χώρας θανάτωσαν, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, τα 12 σκυλιά τους.

Article featured image
Article featured image

Το ζευγάρι είχε καταρρακωθεί τον περασμένο Οκτώβριο όταν τα 12 σκυλιά τους θανατώθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Η ιστορία τους, την οποία κατέγραψαν στο TikTok, πυροδότησε οργισμένες αντιδράσεις στο Βιετνάμ σχετικά με τη μεταχείριση των ζώων. Αλλά με τη βοήθεια δωρεών, κατάφεραν να σώσουν 15 κουτάβια από τη σφαγή.

Ο Pham Minh Hung με τη σύζυγό του, Nguyen Thi Chi Em, έγιναν viral όταν κυκλοφόρησαν βίντεο και φωτογραφίες τους να ταξιδεύουν με μια σχεδόν αγέλη σκυλιών πάνω στη μοτοσικλέτα τους.

_121060370_8f28711c-9484-4639-830c-a9e611098108.jpg



Ξεκίνησαν ένα ταξίδι 280 χιλιομέτρων από την επαρχία Long An, όπου ζουν συγγενείς τους, για να γλιτώσουν τις αυξανόμενες μολύνσεις Covid. Αλλά το ζευγάρι και οι τρεις συγγενείς τους βρέθηκαν θετικοί στον ιό αφού έφτασαν στο Khanh Hung, όπου μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για θεραπεία. Τα ζώα αφέθηκαν σε κέντρο καραντίνας.

Εκεί τοπικοί αξιωματούχοι θανάτωσαν τα ζώα χωρίς τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών τους ενώ λάμβαναν ιατρική περίθαλψη, ισχυριζόμενοι ότι ήταν ένα «απαραίτητο προληπτικό μέτρο» για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid.

Η πράξη καταδικάστηκε ευρέως ως «βάρβαρη» και «σκληρή», ενώ ένα petition που ζητούσε τερματισμό της συγκεκριμένης πρακτικής συγκέντρωσε πάνω από 150.000 υπογραφές. Πολλοί ήταν εκείνοι που συγκινήθηκαν από την αγάπη του ζευγαριού για τα σκυλιά τους, προχωρώντας σε αρκετές δωρεές.

Το Βιετνάμ, που μετρά σχεδόν 2,5 εκατομμύρια κρούσματα μέχρι στιγμής, έχει υιοθετήσει μια αυστηρή στρατηγική για την καταπολέμηση της πανδημίας, με σκληρά και συχνά lockdown. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς και σύντομα σκοπεύει να άρει την απαγόρευση διεθνών πτήσεων.

_121074167_33e639d6-7a78-4c94-a775-183821fdbebd.jpg



Υιοθέτησαν 15 κουταβιά

Ο Pham Minh Hung είπε στο BBC ότι έλαβε περίπου 5.300 δολάρια από διάφορες δωρεές, με τα οποία πλήρωσε ιατρικά έξοδα, ενώ χρησιμοποίησε κάποια από τα χρήματα για να αγοράσει 15 κουτάβια, μερικά εκ των οποίων επρόκειτο να σφαγιαστούν για μαγαζιά με κρέας σκύλου.

«Μερικά έδειχναν τόσο χάλια, ήταν φυλακισμένα για το κρέας τους, οπότε τα αγόρασα και τα μεγάλωσα», είπε ο ίδιος. Ο 49χρονος λέει ότι τα νέα σκυλιά έφεραν παρηγοριά, αλλά ακόμη δεν μπορούν να ξεχάσουν τα σκοτωμένα ζωάκια τους.

_123300617_puppies_vietnam.jpg
Δύο από τα 15 κουτάβια που υιοθέτησε το ζευγάρι.



«Όταν σκοτώθηκαν τα σκυλιά μου, ήμουν απελπισμένος και έκλαψα πολύ. Ταυτόχρονα, είχαμε Covid. Η οικογένειά μου ήταν υπό μεγάλη πίεση. Μεγαλώναμε τα σκυλιά για έξι, επτά χρόνια», εξήγησε.

Το ζευγάρι έχει αναρρώσει από τον Covid και σχεδιάζει να πάει στην Ho Chi Minh. Πρώτη προτεραιότητα του 49χρονου είναι να βρει δουλειά ως χτίστης για να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα ώστε να γίνει πωλητής λαχείων - δουλειά που του δίνει περισσότερο χρόνο για να φροντίζει τα «παιδιά» του.

«Τα αγαπώ τόσο πολύ. Το να μεγαλώνεις 15 παιδιά είναι ακριβό, αλλά παίρνω βοήθεια και από καλούς ανθρώπους», είπε.

Με πληροφορίες από Lifo/BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ