Η Αυστραλία άνοιξε τα σύνορά της μετά από δύο χρόνια και οι εικόνες συγκινούν

Εκατοντάδες άνθρωποι ξανασυναντήθηκαν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τα αεροδρόμια της χώρας γέμισαν αγκαλιές και χαρούμενα πρόσωπα.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από EPA


Η Αυστραλία άνοιξε σήμερα πλήρως τα εξωτερικά της σύνορα σε ταξιδιώτες που είναι εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού αφού έμειναν κλειστά για σχεδόν δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, με τους τουρίστες να επιστρέφουν στη χώρα και εκατοντάδες ανθρώπους να ξανασυναντούν συγγενείς και φίλους.

Πάνω από 50 διεθνείς πτήσεις είναι προγραμματισμένες να φθάσουν στη χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων 27 στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, ενώ οι κλάδοι του τουρισμού και της φιλοξενίας προσβλέπουν στην ανάκαμψή τους αφού χτυπήθηκαν από τους περιορισμούς που επέφερε η πανδημία.

australia-reopen-1_city.jpg
Φωτογραφία: EPA



Με αγκαλιές, δάκρυα, μια DJ που έπαιζε μουσική και ανθρώπους με κοστούμια καγκουρό υποδέχτηκε η Αυστραλία τους ταξιδιώτες που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ σήμερα.

australia-reopen-2_city.jpg
Φωτογραφία: EPA



«Είναι μια πολύ συναρπαστική ημέρα, μια ημέρα για την οποία ανυπομονούσα για πολύ καιρό, από την ημέρα που πρωτοέκλεισα τα σύνορα ακριβώς στην αρχή της πανδημίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον σε δημοσιογράφους από το νησί της Τασμανίας, που εξαρτάται ιδιαίτερα από τον τουρισμό.

australia-reopen-7_city.jpg
Φωτογραφία: EPA



Άνθρωποι που έμειναν μακριά από αγαπημένα πρόσωπα για μήνες συναντήθηκαν και πάλι με τους δικούς τους, όπως η Σίντι Μος που ταξίδεψε από το Κεντάκι των ΗΠΑ για να δει την κόρη της. «Απλά δεν την έχω δει τόσο καιρό και ήταν τόσο σημαντικό που κατάφερα να έρθω εδώ. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη», δήλωσε συγκινημένη αφού αγκάλιασε την κόρη της.

australia-reopen-9_city.jpg
Φωτογραφία: Getty Images



Από την πλευρά του, ο πιλότος της «Qantas» Πολ Γκραντ δήλωσε χαρούμενος που «υποδέχεται και πάλι επιβάτες στο αεροσκάφος».

Μια πτήση της «Qantas» από το Λος Άντζελες ήταν η πρώτη που προσγειώθηκε στο Σίδνεϊ, ενώ ακολούθησαν αεροσκάφη από το Τόκιο, το Βανκούβερ και τη Σιγκαπούρη.

australia-reopen-10_city.jpg
Φωτογραφία: Getty Images



«Όλοι περιμέναμε πολύ καιρό (αυτήν τη στιγμή)», δήλωσε ο Άλαν Τζόις, γενικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας «Qantas».

Η χώρα, που κάποτε ήταν «πρωταθλήτρια» της στρατηγικής για μηδενικά κρούσματα Covid, από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς απομακρύνεται από την πολιτική των ελέγχων που την κατέστησαν σχεδόν «φρούριο» και των συνεχών lockdowns και άρχισε να μαθαίνει να συμβιώνει με τον ιό αφού πέτυχε υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού.

australia-reopen-12_city.jpg
Φωτογραφία: Getty Images



«Είναι ένα πάρτι εδώ, παίζει μουσική, οι άνθρωποι χαμογελούν, σύντομα είμαι σίγουρος θα χορεύουν», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Νταν Τίχαν στο δίκτυο ABC από το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ ενώ προσέφερε στους ταξιδιώτες ως δώρα βαζάκια με Vegemite, ένα πολύ γνωστό αυστραλιανό προϊόν για επάλειψη, καθώς και λούτρινα κοάλα, ενώ η φράση «Καλώς ήρθατε πίσω!» βρίσκεται ζωγραφισμένη δίπλα στους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης.

australia-reopen-14_city.jpg
Φωτογραφία: Blake Sharp-Wiggins/The Guardian



Ο Τίχαν δήλωσε πως ευελπιστεί σε μια «πολύ ισχυρή» ανάκαμψη της τουριστικής αγοράς, με την «Qantas» να αναμένεται να μεταφέρει πάνω από 14.000 επιβάτες στην Αυστραλία αυτή την εβδομάδα. Η «Virgin Australia» ανέφερε ότι καταγράφονται θετικές τάσεις στις εγχώριες κρατήσεις και ότι συνεχίζει να αξιολογεί τη ζήτηση για τις διεθνείς πτήσεις.

australia-reopen-15_city.jpg
Φωτογραφία: Blake Sharp-Wiggins/The Guardian



Καθώς ανοίγουν και πάλι πλήρως τα σύνορα της χώρας, η έξαρση της παραλλαγής Όμικρον στην Αυστραλίας φαίνεται να έχει ήδη ξεπεράσει το αποκορύφωμά της με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να μειώνονται σταθερά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Η πλειονότητα από τα συνολικά 2,7 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αυστραλία εντοπίστηκαν από τότε που εμφανίστηκε η Όμικρον στα τέλη Νοεμβρίου. Συνολικά 4.929 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

australia-reopen-17_city.jpg
Φωτογραφία: Blake Sharp-Wiggins/The Guardian



Έως σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), είχαν καταγραφεί λίγα περισσότερα από 17.000 νέα κρούσματα και 17 θάνατοι, με τα στοιχεία από τη Βόρεια Επικράτεια να αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ