Ένας φοιτητής έφαγε ό,τι απέμεινε από το φαγητό του συγκατοίκου του

Λίγες ώρες μετά, κατέληξε στο νοσοκομείο με τη ζωή του να βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Article featured image
Article featured image

Προσοχή: Το κείμενο περιέχει εικόνα που μπορεί να ενοχλήσει


Ένας νεαρός φοιτητής από τη Βρετανία, λίγες ώρες αφότου έφαγε ό,τι είχε αφήσει στο πιάτο ο συγκάτοικός του, κόντεψε να πεθάνει. Τελικά, ο ακρωτηριασμός και των δύο του ποδιών ήταν η μόνη λύση για να κρατηθεί στη ζωή. Η σπάνια περίπτωση ήρθε στη δημοσιότητα από το New England Journal of Medicine, με το όνομα του φοιτητή να μη δίνεται στη δημοσιότητα, αναφερόμενος μόνο ως «JC».

Ο 19χρονος έκανε πολύ ψηλό πυρετό, είχε 166 καρδιακούς χτύπους το λεπτό και όταν εμφάνισε σήψη, οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων του. Ο νεαρός φοιτητής, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mirror», είχε φάει προηγουμένως ό,τι απέμεινε από το κινέζικο -νουτλς με κοτόπουλο- που είχε παραγγείλει το προηγούμενο βράδυ ο φίλος του.

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση «New England Journal of Medicine», ο Βρετανός δεν είχε αλλεργίες και είχε κάνει όλα τα παιδικά εμβόλια, με βάση το ιστορικό που του πήραν οι γιατροί. Σπανίως κατανάλωνε αλκοόλ, κάπνιζε ωστόσο δύο πακέτα τσιγάρα την εβδομάδα και μαριχουάνα σε καθημερινή βάση.

«Ο ασθενής ήταν καλά μέχρι και 20 ώρες πριν από την εισαγωγή στο νοσοκομείο, όταν εμφανίστηκε διάχυτος κοιλιακός πόνος και ναυτία αφού έφαγε ρύζι, κοτόπουλο και ό,τι είχε απομείνει από το πιάτο του φίλου του».

Ο Βρετανός «JC» εργαζόταν λίγες ώρες σ' ένα εστιατόριο και δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα ούτε είχε έρθει σε επαφή με ζώα ή ανθρώπους που ήταν άρρωστοι.

Μετά τον κοιλιακό πόνο και τον εμετό ακολούθησε ρίγος, γενικευμένη αδυναμία, προοδευτική επιδείνωση διάχυτων μυαλγιών, πόνος στο στήθος, δύσπνοια, πονοκέφαλος, δυσκαμψία στον αυχένα και θολή όραση.

Πέντε ώρες πριν από την εισαγωγή στο νοσοκομείο, το δέρμα του έγινε μωβ και ένας φίλος του τον πήγε στα εξωτερικά ιατρεία για αξιολόγηση. Οι γιατροί εκεί επιβεβαίωσαν ότι έπασχε από μια επιθετική βακτηριακή λοίμωξη με αποτέλεσμα οι νεφροί του να υπολειτουργούν και το αίμα του να αρχίζει να πήζει. Τελικά, ο ακρωτηριασμός των δύο ποδιών κρίθηκε ως η μόνη λύση, για να κρατηθεί στη ζωή.

NEJM-images-of-the-boy-1569293.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ