Τελικά θα ψήσουμε σούβλες την Τσικνοπέμπτη;

Δες την αναλυτική πρόβλεψη του καιρού για να κανονίσεις την πορεία - τη δική σου και της φουκούς.

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με την πρόβλεψη του kitasweather.com, θερμές για την εποχή αέριες μάζες θα επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι και την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε επίπεδα αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή, ενώ από αργά το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, διαταραχή θα επηρεάζει την περιοχή μας με κατά περιόδους βροχές, καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και προοδευτικά χιόνια στο Τρόοδος. Το σ/κ, οι πιθανότητες βροχής μειώνονται αισθητά, χωρίς να αποκλείονται ωστόσο κάποια μεμονωμένα φαινόμενα το δεύτερο μισό του Σαββάτου ενώ νέα διαταραχή φαίνεται προς τις αρχές Μαρτίου.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού:

Σήμερα Τρίτη
, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο λίγων μεμονωμένων ελαφρών βροχών ενώ σταδιακά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες νεφώσεις. Η πιθανότητα βροχής για σήμερα Τρίτη κυμαίνεται από 25-30% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στις πλείστες περιοχές και θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 19-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι παροδικά αυξημένες. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα παραμείνει αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται από τα νοτιοδυτικά και αναμένονται βροχές/καταιγίδες μετά τα μεσάνυχτα και κυρίως κατά τις αυγινές ώρες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Η πιθανότητα βροχής για την Τετάρτη κυμαίνεται από 60-80% (αναλόγως περιοχής), με τις πιθανότητες να συγκεντρώνονται για αργά το βράδυ της Τετάρτης. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στις πλείστες περιοχές με εξαίρεση δυτικά τμήματα του νησιού όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά/βορειοδυτικά παράλια, γύρω στους 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη), διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με κυρίως συννεφιασμένο έως συννεφιασμένο καιρό και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά και πιο γενικευμένα στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 του νησιού. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Στο Τρόοδος αναμένεται χιονόπτωση προοδευτικά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η πιθανότητα βροχής για την Πέμπτη κυμαίνεται από 70-90% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 17-19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).



Την Παρασκευή,
ο καιρός θα παραμείνει άστατος με κατά διαστήματα βροχές και χιόνια στο Τρόοδος ενώ σημαντική βελτίωση του καιρού φαίνεται από το βράδυ. Η πιθανότητα βροχής για την Παρασκευή με τα μέχρι τώρα στοιχεία κυμαίνεται από 50-70% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Το σαββατοκύριακο, αναμένονται ως επί το πλείστον καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ το Σάββατο υπάρχει η πιθανότητα να παρατηρηθούν μεμονωμένες βροχές κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (αρχές Μαρτίου), νέα διαταραχή φαίνεται πως θα επηρεάσει την περιοχή μας με τα μέχρι τώρα στοιχεία ενώ η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει σταδιακά πτώση.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν σήμερα Τρίτη νότιοι έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ την Τετάρτη θα στραφούν σε ανατολικούς έως βορειοανατολικούς, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Στροφή των ανέμων από νότιες έως νοτιοδυτικές κατευθύνσεις αναμένεται την Πέμπτη, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα τα 6 μποφόρ. Την Παρασκευή και το Σάββατο, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές κατευθύνσεις εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ στη συνέχεια φαίνεται στροφή των ανέμων στις πλείστες περιοχές από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ