Ηλικιωμένος καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή πυροβολούσε… drone

Έβγαλε την καραμπίνα του και αρχισε να πυροβολεί, επειδή νόμιζε πως το drone θα ψεκάσει τα φυτά του.

Article featured image
Article featured image


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών σε έναν ηλικιωμένο, για την κατηγορία άσκοπου πυροβολισμού, ο οποίος στην προσπάθειά του να «προστατέψει» το αγρόκτημά του, το οποίο απειλούνταν… από ένα drone, άρχισε να το πυροβολεί με την καραμπίνα του, επειδή νόμιζε πως θα ψεκάσει τα φυτά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με όσα αναφέρει το thesstoday.gr, στην περιοχή της Θέρμης, όπου είχαν βρεθεί δύο πολιτικοί μηχανικοί, οι οποίοι χειρίζονταν το drone και φωτογράφιζαν το διπλανό αγρόκτημα για να φτιάξουν μακέτες.

Στη συνέχεια, άκουσαν τους πυροβολισμούς του ηλικιωμένου, κι αμέσως απενεργοποίησαν το drone και το προσγείωσαν στο έδαφος. Ο ηλικιωμένος, φανερά εκνευρισμένος τους πλησίασε και άρχισε να τους βρίζει, ενώ μάλιστα τους απείλησε και με την καραμπίνα του.

Ο ίδιος, υποστήριξε στο δικαστήριο πως δεν κατάλαβε τι έκανε εκείνη τη στιγμή, και πως κατείχε το όπλο επειδή ήταν πρώην κυνηγός.

Τα δυο άτομα που ήρθαν αντιμέτωπα με το… πρωτοφανές περιστατικό, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους, αφού παρέθεσαν τα γεγονότα, σημείωσαν ότι δεν θα επιθυμούσαν την ποινική δίωξη του κατηγορουμένου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ